Diete sănătoase: Dieta alcalină, calea către longevitate, vitalitate, sănătate

Dieta alcalină este o noţiune relativ recentă, deşi la baza ei stau lucruri ştiute de mii de ani care au căpătat o formă concretă în anii '20. Este vital să cunoaştem aceste informaţii despre alimentaţia alcalină şi opusul ei, alimentaţia acidă pentru că, în general, starea de boală este asociată cu acizii, iar starea de sănătate cu bazele şi mineralele alcaline.

05 ian. 2015, 06:36
Diete sănătoase: Dieta alcalină, calea către longevitate, vitalitate, sănătate

Daca vrei sa fii sanatos, sa traiesti mult, sa te imbolnavesti rar, sa nu te mai simti obosit, irascibil, fara vlaga si sa ai antioxidanti in corp, deci sa intarzii imbatranirea si moartea celulelor corpului tau, afla tot despre dieta alcalina si lista pretioasa a alimentelor alcaline (indicate) versus alimentele acide (de care trebuie sa ne ferim cat mai mult).

Istoricul dietei alcaline

De mii de ani, oamenii au stiut ca unele substante au gust acid, in timp ce altele sunt alcaline. Insa pana la inventarea scalei pH in 1909, nu exista un sistem de valori pentru a le putea masura aciditatea. Cuvantul acid deriva din verbul latin „acere” – a fi acru. La inceputul secolului al XVII-lea cuvantul „acid” a inceput sa descrie substantele care aveau gustul acru. Cu timpul, oamenii de stiinta au dezvoltat tot felul de teorii plecand de la aciditate si alcalinitate, descoperind ca cele doua concepte sunt determinate de concentratia de ioni de hidrogen (molecule de hidrogen incarcate pozitiv). O substanta acida este saturata de ioni de hidrogen, in timp ce substantele alcaline (bazice) sunt capabile sa absoarba ionii de hidrogen. In 1909, chimistul danez Soren Peder Lauritz Sorensen a creat scala pH (potentialul de hidrogen), pentru a masura numarul de ioni de hidrogen aflati intr-un volum standard de lichid. Scala pH pleaca de la 0 (extrem de acid) si ajunge la 14 (extrem de alcalin). Daca un aliment sau orice alta substanta se opreste fix la 7, inseamna ca sunt neutre. Daca se depaseste, chiar si cu putin nivelul 7, atunci substantele sunt alcaline iar daca scade sub pH 7, alimentul e in categoria acida.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO

Citeşte şi Alimente care te ajută să trăieşti mai mult