Diferenţele dintre a fi îndrăgostită sau a iubi cu adevărat

Deşi ai putea crede că e acelaşi lucru, dacă îţi analizezi sentimentele şi comportamentul faţă de partener, vei constata că există diferenţe majore între cele două aspecte.

RomaniaTV.net
30 oct. 2014, 10:29
Diferenţele dintre a fi îndrăgostită sau a iubi cu adevărat

Daca esti indragostita nu inseamna ca sentimentele tale se vor sedimenta si vor da nastere unei iubiri de durata, asa cum nici iubirile cele mai intense nu se nasc intotdeauna din scantei puternice la inceputul relatiei.

Adevarul e cu totul altu. A iubi si a fi indragostita sunt atat de diferite incat te vei gandi de doua ori inainte sa-i spui partenerului cele doua cuvinte.

1. Cand esti indragostita, il vrei.

Ai impresia ca vrei sa detii o parte din el, ca vrei ca acest om extraordinar sa devina parte din viata ta, o parte din tine. Cand te indragostesti, simti nevoia acuta de a-l consuma in toate modurile posibile. Ai impresia ca in lipsa lui nu poti fi fericita.

2. Cand iubesti, ai nevoie de el.

Nu numai ca il vrei langa tine, dar ai nevoie ca el sa fie prezent intr-un fel sau altul in viata ta si nu conteaza neaparat cum anume. Vrei sa ii oferi mai mult decat sa-l consumi. A iubi nu este egal cu a poseda si iti dai seama ca fericirea in doi inseamna uneori sa il lasi sa plece pentru ca ii vrei binele.

3. Cand esti indragostita, emotiile sunt tot timpul la intensitate maxima.

Creierul da nastere unui cocktail de substante care iti dau senzatia ca plutesti pe un norisor. Te hranesti cu faptul ca esti indragostita si nu vrei sa renunti la euforia pe care ti-o da acest sentiment. Aici apar problemele, fiindca inevitabil, la un moment dat, ajungi sa cazi de pe acel norisor.

4. Cand iubesti, emotiile se stabilizeaza si fluctueaza.

Iubirea nu tine neaparat de emotii, ci mai degraba de ganduri. Te gandesti la el, ii vrei binele si te straduiesti sa il faci fericit, iar emotiile care vin la pachet sunt pur si simplu un bonus. Dupa ce ai trecut de momentele pline de euforie, inveti sa te bucuri si de momentele mai putin placute, lipsite de fluturasi si scantei, care apar inevitabil intr-o relatie. Iar asta inseamna sa iubesti cu adevarat.

Citeste mai mult pe feminis.ro.