Simona Halep a învins-o pe Rybarikova şi s-a calificat în sferturile de finală la Stuttgart

Jucătoarea Simona Halep, liderul WTA, s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de categorie Premier de la Stuttgart, miercuri, trecând în turul doi de sportiva slovacă Magdalena Rybarikova, numărul 18 mondial, scor 4-6, 6-2, 6-3.
Alina Costache
25 apr. 2018, 13:51
Simona Halep a învins-o pe Rybarikova şi s-a calificat în sferturile de finală la Stuttgart

UPDATE: În primul set, la 5-4 pentru Rybarikova, Halep a acuzat dureri la spate şi la piciorul drept. În al doilea set, românca a primit sfaturi pe teren de la Andrei Pavel, când scorul era 2-1 pentru Rybarikova.

„Am simţit dureri la musculatură, dar nu am vrut să mă opresc”, a spus Halep după meci.

Românca s-a impus într-o oră şi 52 de minute şi acum are un bilanţ de 4-2 în faţa Magdalenei Rybarikova.

Simona Halep a fost direct acceptată în manşa a doua la Stuttgart. Ea o va întâlni în faza următoare pe câştigătoarea meciului dintre Laura Siegemund, locul 100 WTA şi Coco Vandeweghe, locul 16 WTA.

În 2017, Halep a ajuns până în semifinale la Stuttgart, fiind eliminată de sportiva germană Laura Siegemund, care a şi câştigat apoi turneul.



UPDATE 20:45: Simona Halep s-a antrenat, cu public, 30 de minute, înainte de meciul cu Magdalena Rybarikova. 

UPDATE 20:00: Meciul dintre Simona Halep şi Magdalena Rybarikova va începe nu mai devreme de 21:45. Partida e programată după cea dintre Petra Kvitova şi Angelique Kerber. 

DIGI SPORT LIVE VIDEO STREAMING DIGI SPORT SIMONA HALEP – MAGDALENA RYBARYCOVA: Simona Halep debutează miercuri seară, în direct la Digi Sport, la turneul de la Stuttgart. Deşi zgura este suprafaţa ei preferată, Simona nu este mulţumită de condiţiile din Germania înaintea meciului cu Rybarikova. Românca a luat un prim contact cu suprafaţa preferată în victoriile de la Cluj, din Fed Cup.

DIGI SPORT LIVE VIDEO STREAMING DIGI SPORT SIMONA HALEP – MAGDALENA RYBARYCOVA:

Simona Halep are un avantaj important în duelul cu Magdalena Rybarikova. Adversara sa de miercuri nu a mai jucat pe zgură de aproape zece luni. Într-un clasament întocmit de WTA, Simona Halep este cea mai bună jucătoare pe zgură, după rezultatele din ultimii doi ani. Și americanii de la tennis.com au alcătuit un clasament format din 5 jucătoare care merită următirte la turneele de pe zgură. Numărul 1 în acest clasament este Simona Halep.

Mai mult, partida din Fed Cup dintre Romania şi Elveția, de la Cluj, s-a jucat tot pe aceeași suprafață, pentru că lidera mondială să fie pregatită.

„E foarte rapidă, aluneci mult, e un fel de hard cu praf. Nu e zgură adevărată, e greu să te adaptezi, cele care lovesc foarte tare mingea sunt avantajate aici. Dacă schmbi ritmul e mai bine, așa că încerc să mă adaptez. Niciodată nu am jucat cel mai bun tenis al meu la acest turneu”, a spus Simona Halep.

DIGI SPORT LIVE VIDEO STREAMING DIGI SPORT SIMONA HALEP – MAGDALENA RYBARYCOVA: Liderul clasamentului WTA intră direct în turul II acolo unde dă peste Magdalena Rybarikova. Locul 18 mondial a trecut în primul tur de Daria Kasatkina.

„E o jucătoare dificilă, nu dă ritm, vine la fileu. Sper să mă pot adapta și să îmi fac jocul, deși nu e ușor contra ei. Nu spun că sunt favorită la toate turneele dar am șansa mea”, a mai spus românca.

Partida dintre Simona Halep şi Magdalena Rybarikova va fi la Digi Sport, astăzi, nu înainte de ora 21:00.

Adversara Simonei din turul 2 de la Stuttgart, Magdalena Rybarikova (29 de ani), nu a mai jucat pe zgură de 10 luni. „E foarte greu, pentru că e clar că nu e suprafaţa mea favorită, am jucat un singur turneu pe zgură anul trecut, la Roland Garros”, a spus slovaca, pentru reporterul Digi Sport la Stuttgart, Gabriel Morariu.

„Mă simt bine aici, dar vom vedea ce va fi în următorul meci, eu încă încerc să găsesc cheia pentru cum să joc pe zgură, poate într-o zi voi avea rezultate mai bune”, a mai spus locul 18 WTA. Rybarikova a ajuns în turul 2 la Stuttgart după ce a eliminat-o pe Darya Kasatkina, scor 6-2, 6-2.

Rybarikova a avut un debut de an oscilant. După ce a ajuns în optimile de la Australian Open, acolo unde a fost învinsă de Caroline Wozniacki, Magdalena a pierdut de două ori în faţa Monicăi Niculescu (Doha, Miami) şi cu Zhuk, la Indian Wells. Ea a fost prezentă şi la Monterrey, acolo unde s-a recunoscut învinsă de Vickery.

Interesant e că Rybarikova revine la Stuttgart după nu mai puţin de nouă ani. În 2009, ea şi-a trecut în CV singurul meci disputat la competiţia din Germania. A fost învinsă în primul tur de Gisela Dulko (3-6, 3-6).

Halep și Rybarikova s-au mai întâlnit de cinci ori până acum, iar Simona a câștigat de trei ori. Toate meciurile s-au disputat însă pe suprafata hard.

Tragere la sorți favorabilă
Dacă va ajunge în sferturile de finală, Simona va da peste una dintre Barbora Strycova, Laura Siegemund, CoCo Vandeweghe și Sloane Stephens. La ultimele două editii, Simona a fost eliminată de Laura Siegemund, în optimile de finală (2016) și în semifinale (2017). Pe partea de tablou a Simonei se mai află jucătoare precum Elina Svitolina, favorita 3, Julia Goerges, Anastasija Sevastova, Maria Sharapova și Caroline Garcia. Pe acestea le poate întâlni doar în semifinale.

Prin urmare, tragerea la sorți a fost una excelentă petru Simona, care a evitat o întâlnire cu sportive precum Karolina Pliskova, Jelena Ostapenko, Petra Kvitova, Angelique Kerber și Garbine Muguruza. AICI puteți vedea întregul tablou al turneului de la Stuttgart.

Câte puncte are de apărat şi care e cea mai bună performanţă la Stuttgart
Halep a participat de patru ori la turneul de la Stuttgart. Ea a atins semifinalele în două rânduri (2015, 2017). Prima dată a fost eliminată de Caroline Wozniacki, iar anul trecut Laura Siegemund a fost cea care i-a blocat drumul spre finală. Siegemund a scos-o din competiție și acum doi ani, în sferturile de finală.

După ce a ajuns în penultimul act în sezonul precedent, „Simo” are de apărat 185 de puncte, puţine în comparaţie cu turul de foc ce urmează. Altfel spus, pentru Simona vine cel mai important moment al anului, deoarece are de apărat peste 3.000 de puncte WTA.

După competiția de la Stuttgart, în calendarul Simonei Halep mai sunt prevăzute alte trei turnee, evident tot pe zgură: Madrid, Roma și Roland Garros. Anul trecut, Simona a câștigat turneul de la Madrid și a disputat alte două finale, la Roma și la Roland Garros.

Fără Cahill la Stuttgart
Simona Halep participă la acest turneu fără Darren Cahill. Anunțul a fost făcut chiar de numărul 1 WTA. Darren Cahill a lipsit și la turneul de la Shenzhen, unde Andrei Pavel i-a fost alături Simonei Halep și jucătoarea din Constanța a cucerit singurul său trofeu de până acum în acest an (după o finală cu Siniakova – VIDEO&DETALII).

În sezonul trecut, pe zgură, Simona Halep a câștigat turneul de la Madrid și a jucat în finală la Roland Garros și Roma.

Simona Halep va juca împotriva Magdalenei Rybarikova, în turul secund al turneului de la Stuttgart. Meciul va avea loc pe terenul central și se va disputa miercuri, în jurul orei 21:00, în direct la Digi Sport 2.

Înainte de debutul la turneul german, Simona Halep s-a distrat alături de antrenorul său, Darren Cahill. Provocați de sponsorul Wilson, cei doi au făcut schimb de roluri.

Cahill a trecut în rolul elevului, iar Simona i-a aruncat mingi și i-a dat indicații, cei doi distrându-se copios.

Cahill: „Nu mă simt prea bine azi”
Halep: „Da, așa fac și eu”
Halep: „Stai mai jos, rotește-te mai mult. Lovește mingea mai sus, trimite mai mult spin. Foarte bine! Hai, că eu nu fac așa! Trebuie atenție la ce facem noi aici.Nu cred că poți”
Cahill: „Așa vorbesc eu cu tine?”
Halep: „Da”

 

Spynews
Tzancă Uraganu, gest impresionant în memoria lui Lucas. Ce decizie a luat în carieră, pentru nepoțelul său, care a murit: ”Am promis” / FOTO
Bzi.ro
Andreea Bostănică, despre presupusul iubit arab: „Lăsați să vă cucerească frumos!”
Fanatik.ro
Lidl aduce din nou la raft, de luni, 27 mai 2024, produsele tematice pe care românii le adoră. Vor fi disponibile toată săptămâna
Capital.ro
Ungurii vor schimba REGULILE din Europa. Totul se va aplica începând cu 1 IULIE
Playtech.ro
Reacţia lui Hagi când Loredana s-a aşezat lângă el! Nu a putut să reziste când a văzut decolteul vedetei. Imaginea momentului
DailyBusiness
E GRATIS! Guvernul oferă 2.000 de lei sub formă de vouchere
Adevarul
Povestea șocantă a deţinutului politic „nereeducat“ în temniţele comuniste. Grigore Caraza a murit ucis de un cerşetor
Spynews
Hidrologii, anunț de ultimă oră! Pericol de inundații în mai multe județe din țară. A fost emis un cod galben de viituri / FOTO
Spynews
EXCLUSIV! Fostul iubit al Cristinei Pucean, acuzații extrem de grave la adresa dansatoarei și a familiei ei! Bărbatul susține că a fost păcălit și își vrea banii înapoi! Declarații pentru Spynews.ro!
Evz.ro
Ce trebuie să facem înainte de a cumpăra cireșe. Explicațiile experților
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cum arată blonda care l-a asaltat pe fiul celebrului milionar român
wowbiz.ro
Explicația halucinantă pe care a dat-o unchiul Mariei pentru ce i-a făcut micuței de doar 8 ani, după ce a fost prins
Cancan.ro
TOP 50 vedete care au crezut că nu le vede nimeni, dar… Anna Lesko, Andreea Bălan și Gina Pistol au COMIS-O!
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
Au apărut cireșele și căpșunile românești, de la micii producători! Cat costă kilogramul în piețele din România
Capital.ro
O NOUĂ TAXĂ pentru posesorii de mașini. În curând, va deveni OBLIGATORIE
StirileBZI
Produse din ciocolată și biscuiţi, vândute mai scump în România! Amendă de 337,5 milioane de euro
Prosport.ro
FOTO. Ups! Mădălina Ghenea s-a urcat pe masă și rochia a lăsat la vedere mult prea mult!
stirilekanald.ro
Infern într-un parc de distracții: cel puțin 27 de copii și părinți au murit într-un incendiu izbucnit din senin - VIDEO
substantial.ro
Descoperă rețeta tradițională a Plăcintei cu Carne: Secretele unui gust autentic și savuros
MediaFlux
Se dau 800 DE LEI pentru FAMILII. Unde se pot DEPUNE DOSARELE
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'