DIICOT a destructurat o reţea de proxeneţi care acţiona în Bucureşti, Craiova, Constanţa, Sibiu şi Cluj-Napoca

O grupare de proxeneţi, care acţiona pe raza municipiilor Bucureşti, Craiova, Constanţa, Sibiu şi Cluj-Napoca, a fost destructurată de procurorii DIICOT.

16 sept. 2016, 11:55
DIICOT a destructurat o reţea de proxeneţi care acţiona în Bucureşti, Craiova, Constanţa, Sibiu şi Cluj-Napoca

Joi si vineri au fost retinute 15 persoane pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, trafic de persoane, trafic de minori, trafic de substante psihoactive si proxenetism, potrivit unui comunicat emis de DIICOT.

Anchetatorii sustin ca gruparea, condusa de Viorel Ionut Vilcu, a desfasurat activitati de recrutare, transportare, adapostire, transferare si primire, in scopul exploatarii sexuale, a mai multor persoane de sex feminin, minore si majore, prin constrangere fizica si psihica, prin utilizarea de violente fizice si verbale si profitand de vadita stare de vulnerabilitate a victimelor (generata de factori ca varsta frageda, de lipsa experientei de viata, de situatia materiala precara, existenta unor copii minori in intretinere, de lipsa de educatie si instruire, de lipsa ocrotirii parintesti ori de dependenta de substante interzise).

De asemenea, asupra victimelor era exercitata o supraveghere permanenta si o mentinere in stare de dependenta prin administrarea de substante cu efecte psihoactive, achizitionate de la inculpatul Florin Ioan Banut zis „Batranu”.

In ceea ce priveste rolurile membrilor gruparii, Viorel Vilcu a coordonat intreaga activitate infractionala, rolul acestuia constand in exercitarea de acte de violenta asupra persoanelor exploatate sexual si de procurare a substantelor psihoactive pe care le-a oferit spre consum victimelor.

Un alt membru al gruparii era Madalina Analisa Neacsu, care se ocupa cu recrutarea si transportul tinerelor exploatate sexual, prin postarea de anunturi pe site-urile de socializare si inchirierea de apartamente folosite la practicarea prostitutiei.

De asemenea, Mihai Gheorghita avea rolul de a aborda persoanele de sex feminin dispuse sa practice prostitutia, iar Mihai Pastrama avea rolul de „lover boy”. Dupa ce intrau in anturajul celor doi, tinerelor li se oferea perspectiva castigarii unor sume importante de bani din practicarea prostitutiei.

Alti doi membrii ai gruparii, Marian Ivan si Vasilica Cristea, au avut rolul de a primi spre crestere, in schimbul unor sume de bani, copiii a doua persoane care practicau prostitutia.

A existat si cazul unei mame, Aurelia Gherghe, care a acceptat ca fiica sa practice prostitutia, ea primind in schimb bani de la membrii gruparii.