Din înţelepciunea antică: 5 ritualuri care te fac fericit

Toata lumea stie de marii invatati antici si le respecta filosofia si descoperirile. Ce omit, insa, oamenii sunt ritualurile lor de fericire.

25 mai 2017, 04:04
Din înţelepciunea antică: 5 ritualuri care te fac fericit

Iata 5 ritualuri care te fac fericit, venite din intelepciunea antica.

Nu evenimentele te supara, ci propriile credinte

Te-a parasit partenerul. Grav! Sfarsitul lumii! Apoi realizezi ca oricum nu ti se potrivea deloc si ai fi suferit mai mult daca ati fi ramas impreuna. Mai esti nefericit? Categoric NU! Deci nu evenimentul in sine ti-a produs supararea, ci credintele pe care le aveai despre respectiva relatie la momentul X. Acelasi lucru se intampla si in cazul in care iti pierzi locul de munca.

Stoicii spuneau ca nu exista evenimente bune sau rele, ci numai perceptii. Teoria stoicilor a fost adaptata de celebrul psiholog Albert Ellis in Teoria comportamentului cognitiv. Cele mai multe sentimente negative sunt cauzate de credinte irationale. Data viitoare cand simti emotii negative, nu te concentra pe evenimentul despre care crezi ca le-a cauzat. In schimb, intreaba-te ce credinta sta in spatele acestor emotii. Odata identificate aceste credinte, schimba-le! Iti poti spune „Chiar daca m-a parasit, voi gasi pe cineva mai potrivit pentru mine!

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.