Dinu Pescariu cere INSTANŢEI să poată pleca la un turneu în TURCIA. Procuror: „De fapt, vrea în vacanţă de Sărbători!”

Dinu Pescariu, aflat sub control judiciar în Dosarul Microsoft, le-a cerut judecătorilor ICCJ să-i permită să plece, în perioada 28 decembrie - 8 ianuarie, din ţară, întrucât trebuie să fie alături de doi copii de la clubul său sportiv, care participă la un turneu. Procurorul spune că, de fapt, fostul jucător de tenis vrea în vacanţă.

12 dec. 2017, 15:24
Dinu Pescariu cere INSTANŢEI să poată pleca la un turneu în TURCIA. Procuror: „De fapt, vrea în vacanţă de Sărbători!”

UPDATE: ICCJ a respins cererea lui Dinu Pescariu, de a i se modifica termenii controlului judiciar pentru a putea merge în străinătate pentru o perioadă de zece zile, în acest caz soluţia putând fi contestată în termen de 48 de ore.

Dinu Pescariu, aflat sub control judiciar în Dosarul Microsoft, vrea să plece în Turcia, pentru a fi alături de doi copii din cadrul clubului său sportiv, care participă la International Tennis Federation. Cererea sa a fost judecată marţi, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. În acest sens, apărarea fostului tenisman a depus dovezi, între care şi rezervarea pentru zilele solicitate, pe care procurorul a considerat-o o formă de presiune, în lumina faptului că instanţa nu i-a dat voie să plece şi nici nu s-a pronunţat.

„Cei doi minori au fost invitaţi la turneu şi trebuie să fie supravegheaţi de Dinu Pescariu, care este interesat ca aceşti copii să participe. Organul judiciar ar trebui să facă dovada că plecarea lui Dinu Pescariu ar împieta procedura penală. În lipsa acestor indicii, este dreptul său să plece unde voieşte”, a spus avocatul lui Dinu Pescariu, în solicitarea sa.

În replică, procurorul a cerut respingerea acestei solicitări, întrucât pare a fi una de modificare a controlului judiciar: „Perioada competiţiei nu coincide cu perioada solicitată. Din înscrisuri şi de pe internet, reiese altă perioadă, 8-14 ianuarie. Asemenea activitate sportivă nu există, inculpatul doreşte să plece pentru a petrece măcar o parte din sărbătorile de iarnă în străinătate, ceea ce, în opinia noastră, având în vedere calitatea pe care o deţine, nu constituie un motiv întemeiat”.

Dinu Pescariu a spus că explicaţia privind perioada solicitată cu cea a turneului este aceea că vrea să fie prezent la termenul din 11 ianuarie, când se vor discuta în instanţă măsurile şi excepţiile de cameră preliminară.

„Turneul există, începe pe 6 ianuarie, când sunt şi calificările. Unul dintre cei doi copii trebuie să joace în calificări, şi trebuie să fie acolo din 5 ianuarie. Sunt mai multe programe competiţionale. Problema este în felul următor: în acest moment, în România se poate juca pe teren acoperit. De aceea, jucătorii au nevoie să se acomodeze să joace în outdoor. Privind biletul de avion, nu este un bilet, ci doar o rezervare. Nu am vrut să pun presiune, ci doar am rezervat ca, în situaţia în care admiteţi cererea mea, să am transportul asigurat. La întoarcerea mea, turneul este în plină desfăşurare, dar vreau să mă întorc, ca să fiu prezent la termenul din 11. Nu sunt singurul care poate să meargă, însă este în interesul meu, pentru că sunt copiii de la clubul meu”, a spus Dinu Pescariu în faţa instanţei.