Direcţia Generală de Protecţie Internă, replică pentru Kovesi: DGPI a transmis 29 de informări către DNA

Publicat: Luni, 25 Septembrie 2017 19:47 // Actualizat: Luni, 25 Septembrie 2017 19:47 // Sursa: romaniatv.net

Direcția Generală de Protecție Internă a Ministerului Afacerilor Interne i-a dat replica şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, care s-a plâns într-un interviu de colaborarea cu structurile Ministerului de Interne.

"Odată cu intrarea în vigoare a Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 76/2016 privind înființarea, organizarea și funcționarea Direcției Generale de Protecție Internă a Ministerului Afacerilor Interne, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 194/2017, atribuțiile Direcției Generale de Protecție Internă (DGPI) au fost reduse, aria de competență reprezentând-o strict Ministerul Afacerilor Interne (MAI) – respectiv informațiile, patrimoniul, personalul, misiunile, procesul decizional și capacitatea operațională ale structurilor sale, dar și coordonarea și controlul activităților pentru protecția informațiilor clasificate, precum și pentru securitatea cibernetică la nivelul structurilor MAI.

Potrivit prevederilor legale în vigoare, datele și informațiile referitoare la amenințările, vulnerabilitățile și factorii de risc identificați în exercitarea atribuțiilor de serviciu și potrivit competențelor stabilite sunt comunicate beneficiarilor legali. Astfel, până în prezent, DGPI a transmis 29 de informări structurilor centrale și teritoriale ale Direcției Naționale Anticorupție. Totodată, potrivit art. 14 alin. (1) din OUG nr. 76/2016, în cazul în care identifică amenințări, vulnerabilități și factori de risc care vizează corupția în rândul personalului Ministerului Afacerilor Interne, DGPI informează Direcția Generală Anticorupție. În cursul acestui an, DGPI a transmis 89 de informări acestei structuri a MAI.

DGPI își reafirmă disponibilitatea de a susține, alături de celelalte instituții ale statului și structuri ale MAI competente, demersurile de prevenire și combatere a corupției în rândul personalului MAI.

Reamintim opiniei publice că DGPI a fost complet operaționalizată la 1 iunie 2017, dată la care a fost finalizat amplul proces administrativ pe care l-a presupus înființarea unității", se arată în comunicatul Direcției Generale de Protecție Internă a Ministerului de Interne.

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, spune că procurorii au număr foarte mare de dosare în lucru şi că ministerele care ar putea sprijini activitatea Direcţiei, precum Ministerul de Interne şi Ministerul Justiţiei, nu dau curs solicitărilor primite. Ea a precizat că, în medie, un procuror se ocupă de 80 de dosare penale.

Citeşte şi: Kovesi: Volumul de activitate la DNA creşte în fiecare an. Avem cereri la MAI şi MJ pentru detaşare de personal, dar nu au răspuns

Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Direcţia Generală de Protecţie Internă dna Laura Codruţa Kovesi
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.6559
RON
24 Sep
noapte 12 °
zi 28 °
Ultimele joburi adaugate
24 H