DNA, cereri record de arestare a parlamentarilor penali

Cererile de arestare DNA a senatorilor şi deputaţilor au atins un record în ultimele luni, cât nu s-a întâmplat într-o întreagă legislatură, potrivit România TV. De altfel, record este şi în privinţa numărului de parlamentari în funcţie care au ajuns în puşcărie, în timpul mandatului.

22 apr. 2015, 08:36
DNA, cereri record de arestare a parlamentarilor penali

De departe, Elena Udrea este cea care a atras toată atenţia în Parlament cu cele trei cereri de arestare formulate de DNA împotriva sa şi trei cereri de urmărire penală.

Citeşte şi: DNA, în RĂZBOI cu Senatul. Procurorii i-au trimis o nouă cerere lui Tăriceanu şi un „avertisment”

Două solicitări DNA au primit şi senatorii în cazul fostului ministru al Finanţelor Darius Vâlcov. Procurorii au cerut reţinerea şi arestarea lui Darius Vâlcov, acuzat de fapte de corupţie, de luare de mită, pe vremea când era primar al oraşului Slatina.

Citeşte şi: Darius Vâlcov poate fi cercetat în arest la domiciliu. Decizia nu este definitivă

Un al deputat care a primit şi el o astfel de solicitare din partea DNA este Theodor Nicolescu, acuzat în dosarul despăgubirilor ANRP. Potrivit România TV, au fost şi câiva senatori şi deputaţi în cazurl cărora colegii nu au dorit să-i dea pe mâna justiţiei. În acest caz este vorba despre cazul lui Varujan Vosganian, Laszlo Borlbely şi Dan Şova.

Citeşte şi: DNA vrea mandate de REŢINERE pentru 72 de ore. Propunerile lui Kovesi de revizuire a Constituţiei

Un alt deputat intrat în atenţia DNA este Ion Ochi. În cursul zilei de miercuri, solicitarea va ajunge la Comisia Juridică. În cazul acestuia, procurorii DNA cer reţinerea şi arestarea deputatului pentru fapte din 2011, pe vremea în care era vicepreşedinte al CJ Braşov.

Citeşte şi: Laura Codruţa Kovesi, şefa DNA, cere arestarea preventivă a deputatului Ion Ochi