DNA: Gigi Becali le-a promis inculpaţilor din Dosarul Transferurilor că îi ajută să fugă din ţară

Procurorul DNA a afirmat în faţa judecătorilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie că patronul Stelei, Gigi Becali, le-a promis oamenilor de fotbal condamnaţi în Dosarul Transferurilor că îi va ajuta să plece din ţară, informează România TV.

19 feb. 2013, 15:23
DNA: Gigi Becali le-a promis inculpaţilor din Dosarul Transferurilor că îi ajută să fugă din ţară

Potrivit procurorului DNA, fraţii Ioan şi Victor Becali, George Copos şi Cristi Borcea au participat la o întâlnire cu Gigi Becali, care i-ar fi îndemnat să plece din ţară şi, mai mult, i-a asigurat că le va facilita plecarea peste hotare.

Totodată, procurorul le-ar fi spus judecătorilor că l-a îndemnat pe finul său, Cristi Borcea, să nu se mai întoarcă din Statele Unite, acolo unde a locuit în ultima perioadă, în special după ce a divorţat de prima sa soţie, Mihaela, şi s-a recăsătorit.

Gigi Becali a comentat, la România TV, spusele procurorilor: „Eu m-am întâlnit la hotelul lui Copos. Am dat telefon şi au zis că sunt la Crowne Plaza cu avocaţii şi am zis că merg şi eu. Copos nu era acolo. Nefiind acolo, l-am sunat, pentru că eu am făcut nişte glume că o să conduc hotelul… glume de-ale noastre şi pe care le-au gustat toţi. A venit şi Copos, l-am îmbrăţişat, nu am discutat nimic pentru că avocaţii erau cu unii din străinătate care făceau nişte audituri despre cum se realizează transferurile de jucători, ce înseamnă dretpurile federative. Noi ne-am retras într-o parte la o masă şi s-a tradus întâlnire de taină. Ce întâlnire de taină? Dacă ne întâlnim în secret, ne întâlnim într-un bar? De fuga din ţară, pas. Eu dacă vorbesc, vorbesc despre mine, nu pot să vorbesc despre Borcea, despre verii mei Becali sau despre Meme Stoica. Eu ce am spus, am spus despre mine”,

Dezvăluirile procurorilor vin în susţinerea unei solicitări privind aplicarea unei interdicţii de a părăsi ţara în cazul celor judecaţi în Dosarul Transferurilor.

DNA a mai susţinut că acuzaţii din dosarul transferurilor încearcă să-şi ascundă averile trecându-le pe numele celor apropiaţi.

Opt oameni din fotbalul românesc, Ioan şi Victor Becali, George Copos, Mihai Stoica, Jean Pădureanu, Cristi Borcea, Gheorghe Neţoiu şi Gheorghe Popescu, au fost condamnaţi la închisoare în Dosarul Transferurilor. Ei au atacat cu recurs decizia instanţei, iar acesta este judecat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Cele mai grele pedepse le-au primit Ioan şi Victor Becali, cu condamnări la 8, respectiv 7 ani de închisoare cu executare.

George Copos, acuzat de evaziune fiscală şi spălare de bani, a fost condamnat la cinci ani de închisoare, iar managerul general al Stelei, Mihai Stoica, la patru ani de închisoare. De asemenea, fostul preşedinte executiv al lui FC Dinamo, Cristi Borcea, a primit 7 ani de închisoare, cu executare, în acelaşi dosar. O lovitură dură din partea justiţiei a primit şi fostul căpitan al naţionalei, Gică Popescu, condamnat la 3 ani de închisoare, cu suspendare.