DOCTOR WHO: Michael Jackson ar fi putut juca în serial

DOCTOR WHO. Motorul de căutare Google, celebrează, vineri, a 50-a aniversare a faimosului serial britanic DOCTOR WHO. 
Romania TV
22 nov. 2013, 23:45
DOCTOR WHO: Michael Jackson ar fi putut juca în serial

DOCTOR WHO, celebrat de Google. Legenda pop, dar şi comediantul Bill Cosby, ar fi putut juca într-o posibilă adaptare cinematografică a celebrului serial SF. Michael Jackson şi Bill Cosby au fost luaţi în considerare pentru un rol central într-un film DOCTOR WHO, un proiect discutat la Hollywood în anii ’80, se menţionează într-un volum de nonficţiune semnat de Charles Norton şi intitulat Now On The Big Screen: The Unofficial and Unauthorised Guide To Doctor Who At The Cinema.

Conform publicaţiei The Times, Norton susţine că studiourile Paramount Pictures au fost interesate în a aduce pe marele ecran populara franciză SF a BBC. În plus, legenda pop ar fi fost alegerea principală a acestora, urmat de actorul de comedie Bill Cosby.

Cum spre sfârşitul anilor ’80, perioada în care s-a încercat realizarea unui film Doctor Who, Michael Jackson era unul dintre cele mai faimoase staruri din lume, salariul său ar fi fost unul consistent. Se pare însă că inedita alegere a celor de la Paramount a avut la bază succesul lui Jackson din Moonwalker, lansat în 1998.

Despre un film Doctor Who s-a tot speculat în ultimii ani, însă pelicula nu a putut fi realizată până acum, chiar dacă unii regizori (printre care şi cel al lui Harry Potter, David Yates) s-au arătat interesaţi de idee. Cartea lui Norton nu explică şi motivele pentru care filmul cu Michael Jackson nu a mai fost realizat, însă producţia lui ar fi marcat cu siguranţă un punct de cotitură interesant în istoria francizei.

DOCTOR WHO este un serial science fiction produs de BBC. Programul descrie aventurile unui time lord (lord al timpului), care își spune „The Doctor” și călătorește în timp și spațiu cu nava lui, TARDIS, care este camuflată ca o cabină telefonică de poliție din 1960. Împreună cu asistenții lui, DOCTOR WHO călătorește în timp și spațiu și salvează lumea.

Google sărbătoreşte, vineri, printr-un doodle interactiv, a 50-a aniversare a serialului SF „DOCTOR WHO„, produs de BBC şi care descrie aventurile unui lord ce călătoreşte în timp şi spaţiu cu nava lui, Tardis, aceasta fiind camuflată într-o cabină telefonică de poliţie din 1960.

Împreună cu asistenţii lui, DOCTOR WHO călătoreşte în timp şi spaţiu şi salvează lumea. Producţia de televiziune este inclusă în Guinness World Records ca fiind cel mai lung serial science fiction din lume şi, de asemenea, este o parte semnificativă a culturii populare britanice. Serialul este celebru pentru poveştile pline de fantezie, efecte speciale ingenioase cu buget redus şi pentru pionierat în muzica electronică – produsă original de BBC Radiophonic Workshop.

În Marea Britanie şi în alte zone, programul a devenit un serial cult şi a influenţat generaţii de oamenii de televiziune din Marea Britanie. A fost recunoscut de critici şi de public ca fiind unul dintre cele mai bune programe de televiziune din Marea Britanie, primind în anul 2006 premiul BAFTA pentru „cel mai bun serial de dramă”.  

Programul iniţial a fost difuzat între anii 1963 şi 1989. După o încercare nereuşită de a revigora producţia cu un backdoor-pilot, sub forma unui film de televiziune în 1996, programul a fost relansat cu succes în 2005, produs in-house de BBC Wales din Cardiff.

DOCTOR WHO este în prezent interpretat de Matt Smith, urmând ca acesta să părăsească serialul şi să fie înlocuit de Peter Capaldi.

Serialului a ajuns la al 12-lea sezon şi i-a avut în rolurile principale pe William Hartnell (1963-1966), Patrick Troughton (1966-1969), Jon Pertwee (1970-1974), Tom Baker (1974-1981), Peter Davison (1981-1984), Colin Baker (1984-1986), (McCoy 1987-1989), Paul McGann (1996), Christopher Eccleston (2005), David Tennant (2005-2010), Matt Smith (2010-2013).

Google îşi schimbă logoul ocazional, pentru a serba un anumit eveniment major sau o personalitate care a schimbat lumea.

Spynews
Crimă înfiorătoare în Arad. Un bărbat și-a ucis cu sânge rece soția, după care și-a pus capăt zilelelor. Cei doi au fost găsiți de fiul lor: „Tati a omorât-o pe mami” / FOTO
Bzi.ro
Lupta dintre Zanni și Iancu Sterp se mută în ring? Ar trebui să se bată într-o gală RXF
Fanatik.ro
Orașul pe care Nicolae Ceaușescu l-a adorat. A ajuns acum o ruină, iar locuitorii se plâng de condițiile grele în care trăiesc
Capital.ro
Obligatoriu la plata cu CARDUL. Lege definitivă în România. Intră în vigoare azi, 16 iunie
Playtech.ro
Mădălina Ghenea, apariție de Playboy. Niciodată NU a fost atât de îndrăzneață
DailyBusiness
Vești bune pentru pensionari! Începe distribuirea biletelor de tratament
Adevarul
România a intrat în Cartea Recordurilor cu cea mai mare paradă moto din lume. Nu mai puțin de 3.722 motocicliști au participat la parada de pe ruta Pitești-Mioveni FOTO VIDEO
Spynews
Anunț de ultimă oră! Val de aer tropical în România! Temperaturi caniculare în țară, după furtuni
Spynews
Bianca Iordache a fost externată! Bruneta și fetița ei au ajuns acasă după naștere. Imagine emoționantă / FOTO
Evz.ro
Florian Coldea, legături cu mafia albaneză. Documente oficiale
Impact.ro
Antonia, apariție INCENDIARĂ la plajă! Costumul de baie MINUSCUL a lăsat tot la vedere ...
Prosport.ro
FOTO. Cea mai controversată jucătoare WTA din România face ravagii la început de vară! Imagini incendiare în costum de baie
wowbiz.ro
Unde au fugit azi noapte Irinel Columbeanu și Irinuca, direct de la aeroport. Avem imagini în exclusivitate
Cancan.ro
Veste tristă despre Florin Piersic, la scurt timp după ce fusese externat
Playsport.ro
INCREDIBIL! Vedeta din România a fost îngrozită de ceea ce a trăit în America! "Urăsc țara asta". A filmat un atac armat și a postat imaginile
kanald.ro
„Tati a omorât-o pe mami” Crimă înfiorătoare în Arad! Un bărbat în vârstă de 77 de ani și-a ucis soția, iar apoi s-a sinucis
Capital.ro
Se fac verificări chiar LA GRANIȚA cu România. Decizia se aplică de mâine, 16 IUNIE
StirileBZI
Astăzi, intră banii pe cardurile de alimente! Ce români vor primi 250 de lei
Prosport.ro
FOTO. Mariana Bitang, transformare fizică uluitoare: cu greu a mai putut fi recunoscută! Cum arată doamna gimnasticii românești la 62 de ani
stirilekanald.ro
"Era sânge, era casa groazei!" - Ultimele clipe din viața Rădiței, surprinse de camerele de supraveghere
substantial.ro
Copii migranți neînsoțiți, forțați să devină soldați pentru carteluri de droguri din Europa
MediaFlux
RĂSTURNARE privind RECALCULAREA PENSIILOR! Lovitură pentru SENIORI
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?