DOCUMENTE EXPLOZIVE. Deţinuţii din Arestul Central al Poliţiei Capitalei sunt interceptaţi în celule şi „la vorbitor”

România TV are dovada că în Arestul Central al Poliţiei Capitalei deţinuţii pot fi ascultaţi şi de asemenea, că se poate monta tehnică de supraveghere, microfoane sau camere. 

RomaniaTV.net
07 aug. 2017, 16:48
DOCUMENTE EXPLOZIVE. Deţinuţii din Arestul Central al Poliţiei Capitalei sunt interceptaţi în celule şi „la vorbitor”

Pe 10 februarie 2015, Direcţia Naţională Anticorupţie a trimis către Curtea de Apel Bucureşti o adresă prin care cere să se dea aviz pentru supravegherea tehinică în dosarul lui Gabriel Strutinsky. Acea adresă a fost semnată chiar de la Laura Codruţa Kovesi, procurorul şef al DNA. 

MANDAT DE SUPRAVEGHERE TEHNICĂ – 10 febr. 2015

Supravegherea video, audio sau prin fotografiere a lui Strutinsky Sorin Gabriel, inclusiv prin pătrunderea în spaţii private, respectiv Arestul DGPMB – inclusiv în spaţiul rezervat vorbitorului, precum şi în camera 9 (în care este repartizat Strutinsky Sorin Gabriel) în vederea activării sau dezactivării mjloacelor tehnice ce urmează a fi folosite pentru executarea măsurii supravegherii tehnice. 

În aceeaşi zi, Curtea de Apel Bucureşti încuviinţează aceste măsuri tehnice, iar în mandatul de supraveghere se specifică următoarele lucruri: timp de 29 de zile va trebui să fie supravegheaţi tehnic cei din acest dosar, inclusiv Gabriel Strutinski. În mandat se spune de asemenea că măsurile de supraveghere sunt următoarele: supravegherea video, audio sau prin fotografierea lui Strutinsky Gabriel, inclusiv prin pătrunderea în spaţii private respectiv Arestul Central al Poliţiei Capitalei.

Tot în acest mandat de supraveghere se menţionează şi numărul celulei în care urma să stea Gabriel Strutinsky şi anume camera 9, doar că toţi deţinuţii care au stat în acea celulă au fost supravegheaţi şi ascultaţi. Ceilalţi deţinuţi care stăteau în cameră cu Strutinski erau oameni foarte importanţi. Este vorba despre Dorin Cocoş şi Gheorghe Pinalti. Aşadar, toţi trei au fost ascultaţi, iar înregistrările au ajuns la dosar. 

De asemenea, surse judiciare de încredere au dezvăluit recent pentru România TV că multi dintre deţinuţii din Beciul Domnesc sunt ascultaţi, de multe ori ilegal, şi au povestit cum este montată aparatura de interceptare în celule. VIP-urile ar fi cele vizate in special de acest sistem de spionaj, spun sursele România TV.

 

Ce spunea Olguţa Vasilescu despre aceste metode: