Doi deţinuţi din Penitenciarul Galaţi, cercetaţi pentru înşelăciuni prin metoda ACCIDENTUL

Doi deţinuţi încarceraţi în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi sunt acuzaţi de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila că au înşelat mai multe persoane prin telefon, folosind metoda "accidentul".

24 mart. 2014, 16:08
Doi deţinuţi din Penitenciarul Galaţi, cercetaţi pentru înşelăciuni prin metoda ACCIDENTUL

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, la data de 4 martie, în timp ce se afla încarcerat în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi, Victor Aurelian Bucşă a sunat o femeie din municipiul Cluj-Napoca şi a convins-o prin metoda accidentul să îi trimită, în cursul aceleiaşi zile, printr-un serviciu de transfer de bani, în trei rânduri, sumele de 5.000 lei, 7.000 lei şi 3.000 euro.

De asemenea, în zilele de 9 şi 10 martie, în timp ce se afla încarcerat în Penitenciarul Galaţi, deţinutul Ioniţă Culache a sunat două femei, ambele domiciliate în municipiul Brăila, pe care le-a indus în eroare prin aceeaşi metodă, determinându-le să remită prima sumele de 9.000 lei şi 3.000 euro iar cea de-a doua, suma de 17.500 lei.

Citeşte şi: Atenţie. Doi adolescenţi au născocit o nouă metodă de escrocherie: „Alo, bunica, am datorii!”

Potrivit Agerpres, în vederea ridicării sumelor de bani, Ioniţă Culache a apelat la prietena sa, Adriana Alina Radu (aflată în prezent în stare de arest preventiv în cauză). Femeia s-a deplasat în locurile de întâlnire stabilite, unde, după o prealabilă supraveghere a părţilor civile M. M. şi Ş. E., după plecarea acestora, a ridicat din două pubele de gunoi amplasate în loc public (Parcul Monument şi Parcul Grădina Mare din Brăila) sumele de bani.

Până în prezent, a fost recuperată o parte din totalul prejudiciului cauzat, cercetările continuând în vederea lămuririi cauzei sub toate aspectele.

La propunerea procurorilor, Judecătoria Brăila a emis mandate de arestare preventivă pe numele celor doi inculpaţi, pe o durată de 30 zile, pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune.