Doi maghiari sunt acuzaţi că au furat două seifuri din incinta unor case de schimb valutar. Prejudiciul este de peste 260.000 de lei

Poliţiştii clujeni au finalizat cercetările şi au propus trimiterea în judecată a doi cetăţeni maghiari acuzaţi că, în noiembrie 2013 şi în ianuarie 2014, au furat două seifuri din incinta unor case de schimb valutar şi amanet din Cluj-Napoca şi Baia Mare, prejudiciul depăşind 260.000 de lei.

22 iul. 2017, 09:10
Doi maghiari sunt acuzaţi că au furat două seifuri din incinta unor case de schimb valutar. Prejudiciul este de peste 260.000 de lei

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, cu sprijinul Direcţiei de Operaţiuni Speciale, au documentat activitatea infracţională a doi cetăţeni maghiari care ar fi comis mai multe infracţiuni de furt calificat în judeţele Cluj şi Maramureş, în perioada 2013-2014.

Din cercetări a reieşit că, în lunile noiembrie 2013 şi ianuarie 2014, cei doi bărbaţi, în vârstă de 38 şi 47 de ani, ar fi furat două seifuri din incinta unor case de schimb valutar şi amanet din Cluj-Napoca şi Baia Mare.

”Aceştia ar fi reuşit să intre în interiorul societăţilor comerciale prin anihilarea sistemului de alarmă, ruperea butucului yalei uşii de acces, precum şi spargerea unui perete”, precizează Poliţia Română.

Seifurile furate ar fi fost transportate în zone împădurite din Bihor şi Maramureş, unde ar fi fost tăiate pentru a fi luaţi banii şi bunurile de valoare. Cei doi au provocat prejudicii în valoare de 189.450 de lei, respectiv de 51.000 de lei.

Cei doi au fost cercetaţi şi pentru comiterea a două tentative la infracţiunea de furt calificat, după ce ar fi încercat să sustragă un seif dintr-o casă de amanet din Cluj-Napoca, cauzând societăţii, prin distrugeri, o pagubă de aproape 25.000 de lei.

În luna noiembrie 2014, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, poliţiştii români, în colaborare cu autorităţile judiciare maghiare, au făcut percheziţii la locuinţele celor doi, din Ungaria.

În urma percheziţiilor, au fost descoperite instrumente care ar fi fost folosite la comiterea faptelor, precum şi un cărucior de marfă şi un autoturism, susceptibile a fi folosite pentru transportarea seifurilor.

Poliţiştii au colaborat şi cu autorităţile judiciare din Germania, în perioada în care cei doi au fost încarceraţi în această ţară, pentru comiterea unei fapte similare.