Doi poliţişti şi un jandarm, ani grei de închisoare pentru tentativă de omor

Ani grei de închisoare pentru doi poliţişti şi un jandarm din Gorj. În total, ei au fost condamnaţi la peste 17 ani de închisoare pentru tentativă de omor. În 2013, cei trei au snopit în bătaie un bărbat, chiar în secţia de poliţie, apoi l-au amendat şi l-au aruncat în stradă.

30 iun. 2016, 05:41
Doi poliţişti şi un jandarm, ani grei de închisoare pentru tentativă de omor

Curtea de Apel Craiova a stabilit, definitiv, că cei doi polițiști, Ionuț Cătălin Radu și Nelu Popescu, precum și jandarmul Alin Ion Văduva, să facă pușcărie pentru bătaia soră cu moartea pe care i-au aplicat-o lui Ion Cucăilă, în septembrie 2013, potrivit dolj-domino.ro.

Instanța a respins apelurile celor doi polițiști, aceștia urmând să execute pedepsele stabilite de Tribunalul Gorj, adică 7 ani închisoare, pentru agentul de poliție Nelu Popescu, respectiv, 6 ani și 6 luni pentru colegul său, angajat al IPJ Gorj, agentul Ionuț Cătălin Radu. În ceea ce-l privește pe jandarmul Alin Ion Văduva, Curtea de Apel Craiova i-a redus acestuia pedeapsa de la 5 ani și șase luni, la 4 ani și trei luni de închisoare. Cei trei au ajuns, miercuri, în spatele gratiilor.

În dimineaţa de 5 septembrie 2013, cei doi polițiști și jandarmul Văduva, în sediul Poliţiei Municipiului Târgu-Jiu, l-au agresat pe Ion Cucăilă, din Târgu-Jiu, lovindu-l cu picioarele şi bastonul în abdomen, producându-i acestuia leziuni traumatice ce au necesitat pentru vindecare 35-40 de zile de îngrijiri medicale şi care i-au pus în primejdie viaţa. Avându-se în vedere intensitatea loviturilor aplicate victimei cu picioarele şi bastonul, zona vizată, respectiv abdomenul, precum şi rezultatul produs, s-a concluzionat de procuror că inculpaţii au acţionat cu intenţia indirectă de a suprima viaţa victimei.

O lună mai târziu, procurorii i-au trimis în judecată sub acuzația de tentativă de omor, iar în luna februarie a anului trecut, Tribunalul Gorj a dat prima soluție în acest caz.