Doina Anca Tudor, la DNA. Senatoarea neagă acuzaţiile

Senatoarea Doina Anca Tudor a mers luni la DNA, unde a fost citată în dosarul în care procurorii au cerut Senatului încuviințarea reținerii și arestării preventive a acesteia, cu acuzația de complicitate la luare de mită. Senatoarea neagă acuzaţiile, motivând că nu se afla în ţară în perioada în care ar fi fost comise faptele.
Filip Stan
22 feb. 2016, 10:45
Doina Anca Tudor, la DNA. Senatoarea neagă acuzaţiile

Doina Anca Tudor se apără spunând că faptele pentru care este acuzată s-au petrecut într-o perioadă în care ea nu se afla în ţară. 

„Acuzele care mi se aduc sunt într-o perioadă în care, culmea, nu eram în ţară, lucru pentru care am adus dovezi materiale: paşapoarte cu vize şi cu bilete de avion”, a declarat Doina Anca Tudor la ieşirea de la DNA.

DNA o acuză pe senatoare că, în perioada martie-mai 2013, l-a ajutat în mod direct pe fostul ei soţ Daniel Tudor să primească suma de 200.000 de euro (dintr-un total de 300.000 de euro primită de acesta), pentru ca el, în calitate de președinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, să favorizeze o firmă de asigurări care făcuse obiectul unor activități de control.

Întrebată de jurnalişti dacă este posibil să fi greşit senatorul Ovidiu Marian datele, aceasta a spus: „Nu, este posibil să fi minţit”.

Ziariştii au insistat şi au întrebat-o dacă Ovidiu Marian a reţinut banii plătiţi de omul de afaceri Ilie Carabulea. „Cu siguranţă”, a răspuns imediat Doina Tudor.

Legat de decizia Biroului Permament al Senatului, care discută cererea DNA pentru încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a sa, acuzată de complicitate la luare de mită, Doina Anca Tudor a precizat că decizia îi aparţine Parlamentului. „Parlamentul va decide, nu pot să îmi influenţez colegii”, a mai spus senatoarea, la ieşirea de la DNA.

La ieșire din sediul DNA, senatoarea a spus că acuzele care i se aduc sunt pentru o perioadă în care nu se afla în țară, susținând că a adus dovezi în acest sens.

Citeşte şi: Senatoarea Doina Anca Tudor, RACOLATĂ de Securitate în 1982, când dansa într-un bar de noapte

Joi, procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a cerut sesizarea Senatului pentru încuviințarea reținerii și arestării preventive a senatoarei Doina Tudor, anchetată în dosarul în care fostul său soț Daniel George Tudor a fost plasat, în urma unei decizii a ÎCCJ, în arest la domiciliu pentru luare de mită, la data faptei președinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, ulterior vicepreședinte al Autorității de Supraveghere Financiară. Aceeași măsură a fost dispusă de Instanța Supremă și în cazul lui Ovidiu Marian, la data faptei secretar general al Senatului, cu privire la săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

DNA susține că, în perioada martie-mai 2013, Doina Tudor l-a ajutat în mod direct pe Daniel Tudor să primească suma de 200.000 de euro (din suma totală de 300.000 de euro primită de acesta), pentru ca el, în calitate de președinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, să favorizeze o firmă de asigurări care făcuse obiectul unor activități de control.

„În urma sumelor remise cu titlu de mită, la data de 26 aprilie 2013, inculpatul Daniel George Tudor a emis o decizie prin care s-au ignorat în totalitate constatările controlului respectiv (care atenționa asupra gradului de risc ridicat al societății) și a impus remedierea unor deficiențe minore și nesemnificative în raport cu situația financiară precară a societății”, susțin procurorii.

Potrivit DNA, în perioada martie — mai 2013, în contextul efectuării unui control la o societate de asigurări, Daniel Tudor, în calitate de președinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, ulterior vicepreședinte al ASF, a primit de la administratorul firmei respective, denunțător în cauză, prin intermediul lui Ovidiu Marian, suma de 300.000 euro pentru ca rezultatul verificărilor să fie unul favorabil omului de afaceri.

„De precizat este faptul că, inițial, inculpatul Tudor a pretins de la omul de afaceri, prin același intermediar, suma de 3 milioane de euro”, au mai reținut anchetatorii.

Spynews
MAE, alertă de călătorie! Un român a murit și alți doi au avut nevoie de îngrijirile medicilor
Bzi.ro
Lupta dintre Zanni și Iancu Sterp se mută în ring? Ar trebui să se bată într-o gală RXF
Fanatik.ro
Ce tip de carne nu e bine să cumperi din magazine. Românii o adoră, deși sunt șanse mari să fie contaminată
Capital.ro
Informația șoc pentru toți cei care se uită la TV! Absolut obligatoriu să știi asta
Playtech.ro
Simona Halep, în cea mai SCURTĂ fustiță! A desfăcut picioarele și s-a văzut chiar TOT
DailyBusiness
Vești bune pentru pensionari! Începe distribuirea biletelor de tratament
Adevarul
Cornel Dinu șochează, după ce Țălnar i-a luat apartamentul: „Îmi fac testamentul. M-a nenorocit”
Spynews
Armin Nicoară, mesaj emoționant de ziua de naștere a mamei sale. Artistul se mândrește cu femeia care i-a dat viață: „Ești cea mai minunată” / FOTO
Spynews
Băuturile pe care este bine să le consumi pe caniculă. Te hidratează în zilele de vară
Evz.ro
Cea mai mare capcană. Ce se întâmplă cu mesajele șterse din telefon
Impact.ro
Antonia, apariție INCENDIARĂ la plajă! Costumul de baie MINUSCUL a lăsat tot la vedere ...
Prosport.ro
FOTO. Cea mai controversată jucătoare WTA din România face ravagii la început de vară! Imagini incendiare în costum de baie
wowbiz.ro
Unde au fugit azi noapte Irinel Columbeanu și Irinuca, direct de la aeroport. Avem imagini în exclusivitate
Cancan.ro
Aparatul electrocasnic care te „rupe” la bani fără să-ți dai seama. Consumă într-un minut cât 300 de becuri simultan
Playsport.ro
INCREDIBIL! Vedeta din România a fost îngrozită de ceea ce a trăit în America! "Urăsc țara asta". A filmat un atac armat și a postat imaginile
kanald.ro
Doliu în lumea muzicii! A murit Marius Baiazid, după o luptă cu o boală nemiloasă
Capital.ro
Trebuie SĂ OPREŞTI și dacă ai verde la semafor. Legea uitată de toți șoferii
StirileBZI
Săptămâna de lucru de 4 zile! Ce spun specialiștii despre weekend-ul de trei zile
Prosport.ro
FOTO. Mariana Bitang, transformare fizică uluitoare: cu greu a mai putut fi recunoscută! Cum arată doamna gimnasticii românești la 62 de ani
stirilekanald.ro
"Era sânge, era casa groazei!" - Ultimele clipe din viața Rădiței, surprinse de camerele de supraveghere
substantial.ro
Un suporter englez și un polițist german, grav răniți într-o confruntare între fani înaintea meciului Serbia-Anglia la EURO 2024
MediaFlux
RĂSTURNARE privind RECALCULAREA PENSIILOR! Lovitură pentru SENIORI
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?