Doliu în cinematografie, a murit un mare actor: L-aţi admirat în „Naşul”

Actorul american Alex Rocco, interpretul unuia dintre rolurile principale din filmul "Naşul/ The Godfather", a murit sâmbătă, în reşedinţa sa din California, la vârsta de 79 de ani. 

20 iul. 2015, 08:54
Doliu în cinematografie, a murit un mare actor: L-aţi admirat în „Naşul”

Alex Rocco a interpretat în acest film de referinţă rolul Moe Greene, directorul unui cazinou care încearcă să reziste în faţa încercării de preluare a afacerii sale de către un tânăr mafiot în ascensiune, Michael Corleone, şi care plăteşte foarte scump această îndrăzneală, fiind împuşcat într-unul dintre ochi.
Într-o carieră prolifică, întinsă pe durata unei jumătăţi de secol, actorul Alex Rocco a câştigat şi un premiu Emmy, ce i-a fost atribuit în 1990, pentru rolul din sitcomul „The Famous Teddy Z”.

El a asigurat şi vocea personajului Roger Meyers Jr. din serialul animat „Familia Simpson/ The Simpsons”.

Născut în 1936, în Cambridge, Massachusetts, Alex Rocco a debutat în cinematografie cu un rol secundar în filmul cult „Motor Psycho”, regizat în 1965 de cineastul Russ Meyer.

Distribuit frecvent în roluri de mafioţi, printre cele mai notabile evoluţii actoriceşti din cariera sa se numără acelea din filmele „Prietenii lui Eddie Coyle/ The Friends of Eddie Coyle” (1973) şi „Un mafiot la Hollywood/ Get Shorty” (1995).