DOLIU în lumea filmului. Un actor şi cântăreţ american a murit

Leon Bibb, actor și cântăreț american, a murit, vineri, în Vancouver, la vârsta de 93 de ani.

27 oct. 2015, 19:21

„Dragi prieteni, Leon Bibb a murit împăcat, în această dimineață (n.r. – vineri), în Vancouver, Canada. Leon a avut o viață remarcabilă și binecuvântată. De la Louisville, la New York și Vancouver, toți cei care l-au văzut în spectacole au avut o experiență extraordiară. A fost un prieten devotat și tată a trei copii, Amy, Dorie și Eric, care îi vor duce dorul. Leon a făcut lumea un loc mai bun. Deplângem pierderea lui și celebrăm minunatul și generosul său spirit„, a fost anunțul familiei, pe rețea de socializare.

Cei trei copii ai săi au le-au mulțumit miilor de fani care au trasmis condoleanțe familiei: „Dragi prieteni, vă mulțumim din suflet pentru mesajele pe care le-ați trimis după trecerea în neființă a tatălui nostru, Leon Bibb. Vă vom ține la curent cu detaliile privind funeraliile. Vă iubim, Eric, Dorie și Amy”, scrie libertatea.ro

Leon Bibb a debutat în showbiz drept actor, el debutând pe Broadway în anul 1946. A apărut în mai multe producții precum „Livin’ the Life”, un musical după „The Adventures of Huckleberry Finn”, „For Love of Ivy” (1968), „The Lost Man” (1969).
În 1960, el a început să cânte, vocea sa de bariton transformându-l într-o figură predominantă în peisajul muzicii folk de peste Ocean.

Bibb s-a născut în Louisville, în anul 1922, a fost căsătorit de două ori și a divorțat de fiecare dată. Doi dintre copiii săi, Dorie și Eric sunt muzicieni. El a lăsat în urmă nouă nepoți și 6 strănepoți.