Donald Trump ia în râs schimbările climatice: Pe frigul ăsta, SUA ar avea nevoie de încălzirea globală

Preşedintele american Donald Trump a ironizat pe Twitter pe tema încălzirii climatice, în timp ce Statele Unite sunt afectate de un val de frig extrem, cu temperaturi de până la -40 grade Celsius.

29 dec. 2017, 09:24
Donald Trump ia în râs schimbările climatice: Pe frigul ăsta, SUA ar avea nevoie de încălzirea globală

În Est, ar putea fi ajunul de an nou CEL MAI FRIGUROS înregistrat vreodată. Poate că ne-ar fi de folos puţin din acea Încălzire Climatică pentru care Ţara noastră, dar nu alte ţări, se pregătea să plătească TRILIOANE DE DOLARI pentru a se proteja de ea. Înfofoliţi-vă!„, a scris Donald Trump, pe Twitter.

Tweet-ul preşedintelui a declanşat o avalanşă de reacţii ale unor internauţi şi oameni de ştiinţă, care au încercat să-i explice lui Trump ce înseamnă încălzirea climatică. „Schimbarea climatică este foarte reală chiar dacă acum e frig în exteriorul Trump Tower„, a replicat pe Twitter directorul Academiei de Ştiinţe din California, Jon Foley. „Tot aşa, există încă foamete în lume, chiar dacă tocmai aţi mâncat un Big Mac„, a adăugat Foley.

În 2017 au fost cam trei recorduri de căldură în SUA pentru fiecare record record de frig„, a amintit reprezentanta democrată din statul Washington, Pramila Jayapal. „Starea vremii nu este acelaşi lucru cu clima. Preşedintele ar trebui să poată să înţeleagă asta. Nu e dificil„, a notat ea.

Citeşte şi O evanghelistă din Kenya şi un copil din Fiji luptă împotriva încălzirii globale

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Meteorologiei (OMM), 2017 ar urma să fie anul cel mai călduros înregistrat vreodată.

Donald Trump s-a arătat întotdeauna sceptic faţă de schimbările climatice, vorbind chiar, înainte de a deveni preşedinte, despre „o invenţie” a Chinei. După instalarea la Casa Albă, el a retras SUA din acordul de la Paris referitor la schimbările climatice, considerând că acesta distruge locuri de muncă în industrie.

Recent, administraţia sa a retras modificările climatice de pe lista ameninţărilor pentru securitatea Statelor Unite şi a relansat exploatarea cărbunelui şi a rezervelor de gaz de şist în zone federale protejate.