Donald Trump promite că va abroga şi va înlocui în mod simultan programul Obamacare

Republicanul Donald Trump a promis miercuri după-amiază, în cadrul primei conferinţe de presă din ultimele două luni, că are de gând să abroge şi să înlocuiască în aceeaşi zi sau săptămână programul Obamacare. De asemenea, preşedintele-ales a explicat că nu are de gând să-i lase fără asigurare de sănătate pe americanii care au beneficiat până în acest moment de Obamacare.

11 ian. 2017, 19:05
Donald Trump promite că va abroga şi va înlocui în mod simultan programul Obamacare

”Voi veţi fi foarte, foarte mândri de ce proiect vom înainta. Obamacare este în acest moment un dezastru absolut […] Ştim că 2017 ar urma să fie un an absolut catastrofal pentru Obamacare. Noi am putea să păstrăm distanţa, să aşteptăm şi apoi să criticăm, în timp ce oamenii ar veni la noi rugându-ne să facem ceva legat de Obamacare”, a declarat Donald Trump.

Preşedintele-ales a explicat că programul de asigurări de sănătate este problema democraţilor, însă administraţia sa are de gând să facă opoziţiei un mare serviciu prin abrogarea şi înlocuirea Obamacare.

”Am putea în schimb să lăsăm Obamacare să facă implozie în 2017. Dar nu vom face asta”, a susţinut Trump.

Miliardarul republican a declarat că are de gând să abroge şi înlocuiască în aceeaşi zi sau poate în aceeaşi săptămână Obamacare.

”Ne vom asigura că problema sănătăţii este rezolvată în această ţară”, a precizat preşedintele-ales al SUA.

Donald Trump a explicat că programul său pentru asigurări de sănătate va fi prezentat imediat după aprobarea secretarului Rex Tillerson în Congres.

”Vom avea un plan mai ieftin pentru asigurări de sănătate”.