Dorin Chirtoacă participă la funeraliile regelui Mihai. Instanţa i-a aprobat cererea de a pleca din ţară

Primarul suspendat al Chişinăului, Dorin Chirtoacă, aflat sub control judiciar, va participa la funeraliile regelui Mihai după ce instanţa i-a admis cererea de părăsire a ţării, conform Publika. Judecătoria Chişinău, oficiul Buiucani, i-a permis primarului suspendat să iasă din ţară în perioada 13-17 decembrie, pentru a putea participa la înmormântarea regelui Mihai, sâmbătă, la Curtea de Argeş.

RomaniaTV.net
13 dec. 2017, 11:57
Dorin Chirtoacă participă la funeraliile regelui Mihai. Instanţa i-a aprobat cererea de a pleca din ţară

Primarul suspendat este acuzat de trafic de influenţă şi luare de mită în dosarul parcărilor cu plată şi se află sub control judiciar. Dorin Chirtoacă a depus săptămâna trecută o cerere prin care a solicitat să i se permită sa meargă la înmormântarea regelui Mihai.

Chirtoacă le-a spus magistraţilor, când a formulat această solicitare, că este o datorie omenească şi creştină să participe la funereliile regelui Mihai. „Este o datorie omenească şi creştină a mea. Voi aduce fotografii din arhiva personală pentru a demonstra că există şi o legătură personală, nu doar decoraţia primită acum patru ani din partea majestăţii sale. Am adus decoraţia în original ca să nu creadă că umblăm cu minciuni. E o legătură personală pe care o pot demonstra, am vorbit şi cu cei de la Casa Regală. Sunt singura persoană din Basarabia decorată de Majestatea Sa şi asta este o datorie şi o obligaţie în plus. Cei de la Casa Regală au spus că îmi pot transmite o înştiinţare în care va fi scris că este binevenită prezenţa mea acolo”, a afirmat Dorin Chirtoacă, în instanţă.

În urmă cu patru ani, primarul suspendat  a fost decorat de Casa Regală a României cu  Ordinul Coroana României în grad de Cavaler. Distincţia i-a fost acordată de  Principesa Margareta, în numele Regelui Mihai I.