Dosar penal în cazul bărbatului împuşcat de poliţişti în Sângeorz-Băi

Procurorii bistriţeni au deschis un dosar penal în cazul tânărului împuşcat de poliţişti în timpul unui scandal în Sângeorz-Băi şi urmează să stabilească dacă oamenii legii au făcut uz de armă în mod legal.

11 dec. 2017, 20:25
Dosar penal în cazul bărbatului împuşcat de poliţişti în Sângeorz-Băi

Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud au transmis, luni, că se fac cercetări pentru ultraj pentru că poliţiştii au fost agresaţi, dar şi pentru omor, uz de armă fără drept şi lovire sau alte violenţe, scrie Mediafax.

„Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud au dispus începerea urmăririi penale pentru infracţiunile de ultraj împotriva a doi agenţi de poliţie. Se fac cercetări şi pentru omor, uz de armă fără drept şi lovire sau alte violenţe. Actele de urmărire penală efectuate până în prezent în cauză conturează indicii potrivit cărora, în seara de 8 decembrie 2017, în cursul unei intervenţii a organelor de poliţie pentru aplanarea unui scandal provocat la domiciliul unei persoane din localitatea Sângeorz-Băi, jud. Bistriţa-Năsăud, a avut loc o altercaţie în timpul căreia s-au exercitat acte de violenţă fizică împotriva agenţilor de poliţie care s-au deplasat la faţa locului. În acest context, unul dintre agenţii de poliţie, după executarea a două focuri de armă de avertisment, l-a împuşcat mortal pe unul dintre agresori, care iniţial a aplicat lovituri cu un corp dur altui agent de poliţie, încercând să-l lovească cu un cârlig din fier şi pe agentul de poliţie care a făcut uz de armă. Astfel a fost rănită şi o altă persoană ce a intervenit în incident, respectiv mama agresorului”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud.

Vineri seara, un echipaj al poliţiei din Sângeorz-Băi a fost solicitat să intervină pentru aplanarea unui conflict care izbucnise la un service din oraş. Până la sosirea Poliţiei, proprietarul service-ului auto a fost rănit grav e Ionuţ Petraşc.

Poliţiştii s-au deplasat la locuinţa familiei lui Ionuţ Petraşc şi i-au solicitat agresorului să îi însoţească la secţia de poliţie pentru declaraţii, însă acesta a devenit violent şi i-a atacat pe cei doi agenţi.

Primul poliţist a fost lovit cu un cârlig metalic, acesta suferind un traumatism cranio-facial, pentru care a fost transportat la Clinica de Chirurgie Buco-Maxilo-Facială din Cluj-Napoca unde urmează să fie supus unei intervenţii chirurgicale.

Agresorul, Ionuţ Petraşc, a încercat apoi să îl lovească şi pe al doilea agent însă acesta a scos pistolul şi a tras două focuri de avertisment. Tânărul nu s-a calmat, astfel că a fost împuşcat în abdomen şi într-o coapsă, în apărarea lui sărind şi mama, o femeie de 56 de ani, care a fost şi ea atinsă de un glonţ la nivelul mânii.

Agresorul a fost transportat la Spitalul de Urgenţă Bistriţa, în stop-cardio respirator şi operat de urgenţă, însă leziunile au fost prea grave şi acesta nu a supravieţuit. Mama tânărului, a fost extrenată după ce medicii i-au suturat rana provocată de glonţ.

Ionuţ Petraşc a mai fost cercetat pentru ultraj asupra unui poliţist şi în 2015 însă nu a fost trimis în judecată. Anul acesta a mai fost implicat într-o altă bătaie, fiind cercetat penal pentru loviri şi alte violenţe.

Citeşte şi Doi poliţişti, atacaţi cu bâta în timpul unei intervenţii. Agresorul a fost împuşcat şi a murit la spital VIDEO