Dosarul „Gloria”. Constantin Boşcodeală află în 1 martie dacă ajunge în spatele gratiilor

Pronunțarea în dosarul 'Gloria', în care primarul municipiului Buzăului, Constantin Boșcodeală, este judecat pentru fapte de corupție, a fost amânată, luni, de magistrații Curții de Apel Brașov, pentru 1 martie.

15 feb. 2016, 10:22
Dosarul „Gloria”. Constantin Boşcodeală află în 1 martie dacă ajunge în spatele gratiilor

„Completul a avut motive pentru amânarea încă o dată a pronunțării și pentru a analiza mai bine dosarul cauzei’, a precizat, pentru Agerpres, judecătorul Răzvan Cosmin Dicu, purtător de cuvânt al Curții de Apel Brașov.

Citeşte şi: Nou termen în dosarul Gloria în care e judecat edilul Constantin Boşcodeală, implicat într-un scandal sexual

Constantin Boșcodeală a fost condamnat pe 10 februarie 2015 de magistrații Judecătoriei Brașov la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul „Gloria”. Ulterior, el a făcut recurs.

Instanța de fond l-a condamnat pentru două infracțiuni de abuz în serviciu și l-a achitat pentru cea de-a treia infracțiune pentru care a fost trimis în judecată de DNA. Constantin Boșcodeală a primit două pedepse de patru ani, respectiv trei ani, pentru cele două infracțiuni de abuz în serviciu, care au fost contopite, alegându-se pedeapsa cea mai mare, de patru ani, la care s-a adăugat un spor de un an, rezultând, în final, o pedeapsă cu închisoarea de cinci ani.

Boșcodeală a fost trimis în judecată în 2013. În rechizitoriu procurorilor anticorupție se preciza că, în perioada 2002-2008, edilul ar fi acordat ilegal societății care deținea echipa de fotbal Gloria Buzău cinci milioane de lei, din bugetul local, și că a asigurat folosința gratuită a complexului sportiv, încălcând prevederile legislației în vigoare.

În vederea recuperării prejudiciului, procurorii au instituit sechestru asigurator asupra unor bunuri imobile aparținând lui Constantin Boșcodeală, 7 terenuri și 5 imobile, printre care și o vilă la Năvodari și două autoturisme de lux.

Constantin Boşcodeală, primarul Buzăului, a fost implicat într-un scandal sexual după ce ar fi apărut într-o filmare porno, alături de două tinere, scrie presa tabloidă. Înregistrarea, care pare că datează din 2012, îl arată pe primar într-o cameră de hotel, în timp ce vorbeşte cu două fete şi face sex cu ele. Boşcodeală susţine însă că imaginile sunt trucate şi cineva vrea să-l şantajeze.