Constantin Boșcodeală, fostul primar al Buzăului, a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu

Constantin Octavian Boșcodeală, fostul primar al Buzăului, a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu în formă continuată.

08 iun. 2023, 17:04
Constantin Boșcodeală, fostul primar al Buzăului, a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu

Conform rechizitoriului întocmit de procurorii DNA, în perioada 2011-2023, Constantin Boșcodeală și-ar fi încălcat atribuțiile de serviciu prevăzute de dispoziții ale legislației primare, în sensul că ar fi încheiat cu două cluburi sportive câte un contract de asociere și mai multe acte adiționale și, ulterior, ar fi dispus către acestea efectuarea de la bugetul local a unor plăți în valoare totală de 3.361.700 lei, în condițiile în care acele structuri sportive nu îndeplineau condițiile legale pentru obținerea finanțării.

Citește și Sondaj pentru Primăria Capitalei. Cum poate câştiga Nicușor Dan un nou mandat în 2024

Constantin Boșcodeală, fostul primar al Buzăului, trimis în judecată pentru abuz în serviciu

„Prin demersurile arătate mai sus, inculpatul Boșcodeală Constantin Octavian a cauzat primăriei municipiului Buzău un prejudiciu în valoare totală de 3.361.700 lei, sumă ce constituie totodată un folos material necuvenit pentru cele două cluburi sportive”, se arată în rechizitoriu.

Primăria Municipiului Buzău a comunicat că se constituie parte civilă în cauză și precizează că în cauză au fost dispuse măsuri asiguratorii.

Citește și Termenul limită pentru a cere „tichetele anticriză” de la primăria Sectorului 1. Ce trebuie să faci pentru a primi până la 3.000 de lei

„Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Buzău cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză. Anterior, inculpatul Boșcodeală Constantin Octavian a mai fost trimis în judecată de către procurorii anticorupție pentru săvârșirea unor infracțiuni de abuz în serviciu”, precizează DNA.