Două AVIOANE MILTARE s-au CIOCNIT şi s-au PRĂBUŞIT. A fost descoperit corpul neînsufleţit al unui pilot

Două avioane militare italiene au intrat în coliziune marţi după-amiaza şi s-au prăbuşit în centrul Italiei, iar patru militari au fost daţi dispăruţi, a anunţat Ministerul Apărării al Italiei, potrivit mass-media, informează AFP, potrivit Agerpres. Corpul neînsufleţit al unui pilot a fost descoperit miercuri.

19 aug. 2014, 18:19
Două AVIOANE MILTARE s-au CIOCNIT şi s-au PRĂBUŞIT. A fost descoperit corpul neînsufleţit al unui pilot

„Aviaţia militară confirmă că a fost descoperit trupul fără suflare al unui pilot. Pentru moment, nu este posibil de stabilit identitatea lui”, se spune într-un comunicat al aviaţiei militare italiene.

Potrivit mass-media italiene, corpul neînsufleţit, carbonizat, se găsea în fuselajul unuia dintre aparatele de zbor.

Cele două avioane de vânătoare Tornado aveau echipaje formate fiecare din două persoane, un pilot şi un navigator, toţi patru tineri căpitani de aviaţie, cu vârste cuprinse între 31 şi 36 de ani.

Unul dintre piloţi era o femeie, căpitanul Mariangela Valentini, care ar fi împlinit 32 de ani luna viitoare.

Accidentul s-a produs marţi după-amiaza în zona Ascoli Piceno, regiunea Marche, în centrul Italiei. Potrivit martorilor oculari, cele două avioane s-au ciocnit în zbor înainte de a se prăbuşi.

Întreaga noapte, oameni ai aviaţiei militare italiene, ajutaţi de forţe de ordine şi de protecţie civilă, i-au căutat pe cei patru militari. În zori ei au lansat o dronă Predator pentru a facilita căutările.

Cele două avioane Tornado decolaseră de la baza lor din provincia Brescia, în nordul Italiei, pentru un zbor de antrenament în cadrul pregătirilor pentru manevrele NATO prevăzute în toamnă, a precizat aviaţia militară italiană.