Două avioane s-au ciocnit pe un aeroport din Londra: Cei mai afectaţi sunt irlandezii

Un avion cu alegători irlandezi care se întorceau acasă pentru ca să voteze în referendumul cu privire la avort s-a ciocnit vineri cu alt avion, pe pista aeroportului Stansted din Londra, şi care a provocat o întârziere a pasagerilor, însă nicio persoană nu a fost rănită, relatează The Associated Press.

25 mai 2018, 13:56

Ryanair a anunţat că o aripă de mici dimensiuni a unui avion Primera, care efectua un zbor către Malaga, a tăiat coada unui avion de pasageri care-i apaţine şi care staţiona pe Aeroportul Stansted, la nord-est de Londra.

Aeroportul a catalogat  drept ”minor” incidentul, care a avut loc la ora locală 9.15 (11.15, ora României).

Mii de cetăţeni irlandezi se întorc acasă să voteze într-un referendum cu privire la o liberalizare a avortului. Alegători care vin inclusiv din Australia, au postat mesaje pe reţele de socializare sub hashtagul #Hometovote.

Irlandezii votează vineri într-un referendum istoric, care ar putea conduce la o slăbire a interdicţiei dure a avortului în această ţară. Prin acest referendum se va decide o eventuală abrogare a celui de-al Optulea Amendament al Constituţiei, care să deschidă calea unei legislaţii mai liberale, potrivit AP.

Amendamentul, care este în vigoare din 1983, le impune autorităţilor să protejeze în mod egal dreptul la viaţă al mamei şi fătului – din momentul conceperii.

Premierul Leo Varadkar şi-a exprimat, într-un mesaj postat pe Twitter, susţinerea faţă de un proiect legislativ în acest sens, înainte de finalul campaniei, joi. Varadkar îi îndeamnă pe irlandezi să voteze ”da”, în favoarea abrogării.

Rezultatele referendumului sunt aşteptate sâmbătă după-amiaza sau seara. Referendumul a avut deja loc pe insulele din largul Irlandei.