Două erori de arbitraj au dus trofeul Ligii Europa la Sevilla. Acuzaţii dure ale antrenorului lui Liverpool

Jurgen Klopp, antrenorul lui FC Liverpool, spune că echipa sa, învinsă de Sevilla cu scorul de 1-3 în finala Ligii Europa, şi-a pierdut încrederea după ce a fost egalată de spanioli, dar a acuzat şi erorile brigăzii de arbitri.

RomaniaTV.net
19 mai 2016, 06:39
Două erori de arbitraj au dus trofeul Ligii Europa la Sevilla. Acuzaţii dure ale antrenorului lui Liverpool

Prima repriză a fost corectă și am meritat să conducem cu 1-0. La pauză, toată lumea îmi vorbea de două mâini (ale fundașilor lui FC Sevilla în suprafața de pedeapsă — n.red). Au existat decizii care au fost toate împotriva noastră. Am pierdut multe finale și nu am avut niciodată decizii în favoarea mea. Acest lucru nu s-a schimbat nici în acest joc, în care au existat două decizii împotriva noastră, cu un gol refuzat (cel al lui Dejan Lovren, pentru un ofsaid la Daniel Sturridge, în minutul 39 — n.red) și unul acceptat pentru ei (cel de-al doilea marcat de Coke, centralul validând golul deși arbitrul asistent semnalizase un ofsaid — n.red).

Citeşte şi Sevilla a câştigat UEFA Europa League după 3-1 în finală cu Liverpool

Însă primul lucru pe care trebuie să-l faci atunci când pierzi este să privești în primul rând prestația echipei tale. Acum suntem dezamăgiți, suntem frustrați, însă mâine, după ce va mai trece puțin timp, vom privi totul într-o manieră mai calmă și vom putea trage învățămintele necesare. Nu vom disputa competițiile europene în sezonul viitor, însă vom putea profita de acest timp pentru a ne antrena, pentru a ne pregăti„, a declarat Jurgen Klopp, după finala Ligii Europa, de la Basel.

Jurgen Klopp, în vârstă de 48 ani, a pierdut cu această ocazie a cincea sa finală consecutivă, ultimele două cu FC Liverpool, echipă pe care a preluat-o în luna octombrie a anului trecut. Pe 28 februarie, „cormoranii” au fost învinși la loviturile de departajare de Manchester City, în finala Cupei Ligii engleze de fotbal.

Anterior, Klopp a antrenat formația germană Borussia Dortmund, cu care a pierdut finala Ligii Campionilor ediția 2012/2013 (1-2 cu Bayern Munchen), precum și două Cupe ale Germaniei, în edițiile 2013/214 (0-2 cu Bayern Munchen) și 2014/2015 (1-3 cu VfL Wolfsburg).