Dragnea: I s-a solicitat Avocatului Poporului să atace la CCR ordonanţa prin care Guvernul Cioloş a modificat Codurile penale

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri că are informaţii conform cărora s-a făcut o sesizare la Avocatul Poporului pentru a ataca la Curtea Constituţională (CCR) ordonanţa de urgenţă prin care Guvernul Cioloş a făcut o serie de modificări Codurilor penale pentru a le pune în acord cu deciziile CCR şi şi-a exprimat convingerea că Victor Ciorbea va da curs demersului.

08 feb. 2017, 19:43
Dragnea: I s-a solicitat Avocatului Poporului să atace la CCR ordonanţa prin care Guvernul Cioloş a modificat Codurile penale

„Eu am înţeles că s-a făcut o solicitare Avocatului Poporului. Dacă am înţeles bine, astăzi (miercuri – n.r.), nu mă întrebaţi cine a făcut-o, nu ştiu exact cine a făcut-o. I se cere Avocatului Poporului să ceară la Curte să verifice constituţionalitatea acelei ordonanţe. Se pare că e o problemă de urgenţă. Eu sunt absolut convins că Avocatul Poporului, aşa cum a făcut cu ordonanţa 13, va proceda şi cu ordonanţa respectivă”, a declarat Liviu Dragnea.

În luna mai 2016, Guvernul Cioloş a emis o OUG privind modificarea Codurilor penale, în care au fost modificate peste 100 de prevederi ale textelor, circa 50 dintre ele vizând punerea în acord a prevederilor legislaţiei cu deciziile Curţii Constituţionale, punere în acord care nu a fost făcută încă de Parlament, transmite News.ro.

Pe lângă deciziile Curţii Constituţionale legate de Codurile penale, un alt considerent ce a stat la baza Ordonanţei a fost o serie de directive ale Uniunii Europene, la care se adaugă aspecte ce au trebuit remediate ca urmare a semnalelor primite din sectorul judiciar.

Citeşte şi: Liviu Dragnea: Sper ca Guvernul să fie lăsat să lucreze. Decizia mea este ca OUG 13 să fie abrogată