Dragnea: În toamnă vreau să intrăm în forţă cu legea pensiilor, să îndreptăm o uriaşă nedreptate care există în România de ani buni

Publicat: Miercuri, 11 Iulie 2018 23:14 // Actualizat: Miercuri, 11 Iulie 2018 23:14 // Sursa: romaniatv.net

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri seară la Antena 3 că în această vară va lucra cu premierul Viorica Dăncilă, cu ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, şi cu alţi colegi pentru realizarea unei noi legi a pensiilor care să "îndrepte o uriaşă nedreptate care există în România de ani buni". Dragnea mai anunţă că până la finalul anului legea va fi adoptată de Parlament.

"În această vară voi lucra cu doamna Olguţa Vasilescu, cu doamna prim-ministru şi cu alţi colegi şi în toamnă vreau să intrăm în forţă cu legea pensiilor. O vom face. Este o lege extrem de mult aşteptată, este o lege nu uşoară, dar este o altă măsură pe care trebuie să o luăm ca să îndreptăm o uriaşă nedreptate care există în România de ani buni. O uriaşă nedreptate care se face pensiilor. Nu va fi uşor de adoptat această lege, sunt sigur că vom avea şi aici piedici uriaşe pentru că este un mare bine care se va face pentru o categorie mare de români. Vorbim de milioane de români care vor beneficia, dar îi asigur că o vom duce la capăt. Vom începe discuţiile cu asociaţiile de pensionari şi nu numai, până la sfârşitul verii proiectul va fi finalizat şi vom intra în proceuri în forţa constituţională şi legislativă, în aşa fel încât până la sfârşitul acestui ani legea pensiilor să fie adoptată în Parlament", a spus Liviu Dragnea, potrivit News.ro.

Liderul social-democraţilor spune că legea va "reaşeaza un sistem uriaş" care a fost complicat şi va rezolva problema celor care pentru aceeaşi durată de muncă şi aceleaşi condiţii au pensii diferite.

Citeşte şi:  Liviu Dragnea: Iohannis a semnat revocarea lui Kovesi de frica suspendării. Este ferm deschis subiectul suspendării preşedintelui

"Este o lege complexă, este vorba despre reaşezarea unui sistem uriaş şi care a tot fost complicat de-a lungul anilor, încâlcit, o nebunie. Sunt români care pe aceeaşi durată de muncă, pe aceleaşi condiţii de muncă au pensii diferite. De ce? Pentru că unii au ieşit la pensie pe o anumită prevedere legislativă care stabilea un cuantum al pensiei în funcţie de numărul de ani de muncă, alţii pe altă prevedere. (...) Sigur, toate celelalte reglaje pentru ca legea pensiilor să fie o lege onestă şi românul care astăzi este activ, tânăr, care începe să muncească, student, să ştie că, atunci când va ajunge la pensie, statul român are un sistem de pensii corect şi onest şi pensia lui va reflecta şi calitatea muncii şi riscurile şi durata de viaţă în care a muncit (...) Avem curajul să o facem, aşa cum am spus şi cu legea salarizării", a mai explicat Liviu Dragnea.

1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Guvern legea pensiilor Lia Olguţa Vasilescu Liviu Dragnea PSD
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
12 iul 01:50
Răspunde | Votează email 0 email
Cu Numarul de Puncte
Cu Numarul de Puncte 0.64721 , Pensia este de 648 Lei , s-a mai dat dupa 1 Iulie 2018 , 64 Lei , iar Pensia este de 712 Lei , iar Vechimea la Pensie este de 27 de Ani , cu iesire la Pensie in 2016 , cu 25 de Ani Vechime , in Anul 2016 .
1
EUR
4.6639
RON
17 Nov
noapte -1 °
zi 2 °
Ultimele joburi adaugate
24 H