Dragnea: MRU m-a sunat şi mi-a spus că motivul demisiei îl reprezintă starea de sănătate

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat marți seara că, la câteva minute după demisia din funcția de director al SIE, a fost sunat de Mihai Răzvan Ungureanu care i-a spus că motivul acestui demers este legat de starea de sănătate.

27 sept. 2016, 20:30
Dragnea: MRU m-a sunat şi mi-a spus că motivul demisiei îl reprezintă starea de sănătate

„Am aflat din presă. Am spus pe Facebook că dacă această demisie este rezultatul unui război personal, al unui conflict între instituții, dacă sunt alte cauze incorecte care au dus la această demisie nu e în regulă Și lucrurile trebuie clarificate. În câteva minute m-a sunat Mihai Răzvan Ungureanu, nu cred că e un secret asta, am mai comunicat, nu foarte des, poate la două luni, un om civilizat din punctul ăsta de vedere. Probabil că a văzut postarea mea sau o fi vorbit cu toți președinții de partide, nu am de unde să știu și mi-a spus că motivul demisiei îl reprezintă o stare de sănătate care nu e bună, nu este altceva, i-am urat multă sănătate și i-am zis și eu să nu fie alt motiv. Și am înțeles că președintele României va și spune lucrul ăsta că din motive de sănătate că și-a dat demisia. Nu am văzut la președintele României această afirmație, ba dimpotrivă”, a spus Liviu Dragnea, potrivit news.ro.

Potrivit acestuia, „a tot apărut informația” de câteva luni de zile că lui Mihai Răzvan Ungureanu i s-a cerut demisia de către președintele Iohannis, „informație neconfirmată, nici informată”.

„De asemenea, am văzut aseară pe șefa DNA care lăsa să se înțeleagă, într-un interviu la o televiziune, că totuși SIE nu și-ar prea făcut treaba și ar fi ascuns niște dovezi sau n-ar fi ajutat, adică totuși niște chestiuni care dacă sunt adevărate n-ar fi legale. Asta înseamnă ceva foarte grav. Noi vorbim totuși despre SIE într-o conjunctură regională extrem de mișcătoare. Sunt zone care fierb foarte mult. Ori lucrul ăsta trebuie să fie clarificat mai devreme sau mai târziu, nu e un lucru care trebuie să rămână într-un sertar”, a adăugat liderul PSD.

Întrebat dacă este de datoria lui Ungureanu să clarifice totuși motivele demisiei, Dragnea a continuat să povestească convorbirea telefonică cu acesta: „Prima mea reacție a fost bun, atunci aștept, bănuiesc că o să prezentați într-o conferință de presă care sunt motivele demisiei, mi se pare firesc, totuși aveți votul parlamentului, ați primit încrederea de la președinte. Și a zis că, am înțeles, că nu va face conferință de presă”.

În opinia președintelui PSD, „sigur că imediat se nasc semne de întrebare și suspiciuni”. „Ori asta nu ajută pe nimeni, nici pe Răzvan Ungureanu, nici SIE, nici măcar pe președintele României. Noi stăm și ne uităm și vedem că există acolo adevăruri nespuse care desigur că sunt semințe pentru tot felul de scenarii. Nu e vinovat cel care face scenarii atât timp cât nu dai informația completă. Este obligatoriu să se dea informația completă pentru că nu este în serviciul personal al cuiva, nu este în subordinea personală a cuiva, este un serviciu al României, serviciu important, public, de asta poate controlul public asupra serviciilor de informații trebuie să fie, poate să fie pregnant, așa cum e de exemplu în SUA”, a argumentat el.

Întrebat pe cine ar vedea șef la SIE, Dragnea a susținut că nu este preocupat de o viitoare propunere, nefiind atributul său.

„Nu mă preocupă asta, nefiind atributul meu să fac propunerea, nu mă preocupă. Dacă apare o propunere din partea președintelui, atunci așa cum mi-am spus părerea și când a fost desemnat MRU, o să spun cu și mai multă tărie părerea despre o variantă sau alta”, a spus acesta.