Dragoş Săvulescu, îmbogăţit cu 50 de milioane de euro de Primăria Capitalei. Săvulescu s-ar afla în Italia

Dragoș Săvulescu, condamnat la 5 ani și jumătate de închisoare în dosarul retrocedărilor ilegale din Constanța, a primit recent de la Gabriela Firea 50 de milioane de euro pentru Parcul Verdi, pe care Primăria Capitalei l-a răscumpărat la un preț de aproximativ 10 ori mai mare față de valoarea de piață a terenului.

11 feb. 2019, 16:05
Dragoş Săvulescu, îmbogăţit cu 50 de milioane de euro de Primăria Capitalei. Săvulescu s-ar afla în Italia

UPDATE:  Dragos Savulescu, condamnat in dosarul lui Radu Mazare , Nicusor Constantinescu si Cristi Borcea este gata sa se predea. Informatia este cu atat mai uluitoare cu cat el nici macar nu se afla acolo unde l-a crezut o tara intreaga, adica la Monte Carlo, ci in Italia, a anunţat România TV in cadrul emisiunii Punctul Culminant.

 

Dezvăluirea îi aparține deputatului Nicușor Dan, care a reamintit modul în care Dragoș Savulescu a fost implicat în această despăgubire. „În momentul votului în Consiliul General, în septembrie 2018, am atras atenția că administrația Firea da cel mai mare tun de la instalare, plătind un preț exagerat, de 1.080 de euro/mp, pentru un teren încadrat legal ca spațiu verde, pe care proprietarii nu puteau construi decât în limita a 15% din suprafață (restaurante, chioșcuri alimentare, alei, obiective cultural-sportive etc). Suma plătită de Firea lui Săvulescu reprezintă bugetul anual pentru investiții al unor orașe că Brașov, Timișoara, Iași„, susține Nicușor Dan.

Citeşte şi Cine este Angela Martini, BOMBA-SEXY cu care s-a însurat Dragoş Săvulescu. Apare în toate revistele internaţionale GALERIE FOTO

Nicuşor Dan mai arată că a susținut și susține în continuare răscumpărarea de către municipalitatea a tuturor spațiilor verzi aflate în proprietate privată, dar decizia prin care Gabriela Firea a dat 50 de milioane de euro pentru circa 5 hectare de teren va împiedica realizarea acestui obiectiv.

Ridicând prețul la 1.000 euro/mp, vor trebui 2-3 miliarde de euro pentru a răscumpăra cele 200-300 hectare de spațiu verde aflate în proprietate privată în București. Precedentul răscumpărării Parcului Verdi la un preț exagerat va da apă la moară mafiei imobiliare care roieşte în jurul Primăriei și din care făcea parte și Dragoș Săvulescu, condamnat acum definitiv de justiție pentru afaceri similare în Constanța„, susţine Nicușor Dan.