Drama URIAŞĂ a actriţei Carmen Stănescu. Are 92 de ani şi este IMOBILIZATĂ LA PAT

Carmen Stănescu nu-şi mai poate face meseria din cauza vârstei înaintate, 92 de ani, dar şi din cauza unor probleme de sănătate care o ţin la pat.

19 sept. 2017, 14:19
Drama URIAŞĂ a actriţei Carmen Stănescu. Are 92 de ani şi este IMOBILIZATĂ LA PAT

Carmen Stănescu nu mai este în lumina reflectoarelor de câţiva ani, din cauza problemelor de sănătate. Soțul ei, Damian Crâşmaru (86 de ani), a dezvăluit pentru Click ce se petrece cu marea artistă.

„Carmen Stănescu nu e deloc bine. A făcut o gonartroză şi nu mai poate merge (n.r. – afecţiune cronică a genunchiului, invalidantă, cu evoluţie progresivă, prin care cartilajul se degradează progresiv, cu apariţia durerii şi limitarea mobilităţii). Ea a fost şi campioană la atletism, la suta de metri, a fost sportivă mare, a mai practicat şi alte sporturi, a fost cinci ani în echipa națională de tir. La vârsta ei, doctorii se tem să o opereze, pentru că e posibil să apară şi alte complicaţii. Merge destul de dificil, nu mai joacă nicăieri şi, sincer, nici eu nu mai vreau să joc”, a povestit marele actor.

Carmen Stănescu s-a născut în 29 iulie 1925 în Bucureşti. A urmat Conservatorul Regal de Muzică şi Artă Dramatică, promoţia 1944-1948, la clasa profesoarei Mărioara Voiculescu, apoi a debutat în 1945 cu rolul Ecaterina Ivanovna în piesa „Fraţii Karamazov”. Începând de atunci şi până astăzi, a interpretat peste 30 de roluri pe scena Teatrului Naţional, precum şi pe scena altor teatre din Bucureşti. Ultimul ei proiect datează din 2010, filmul documentar „Măria sa, Birlic”, unde a interpretat propriul rol. La TNB a jucat ultima oară în 2004, în „Egoistul”, în regia lui Radu Beligan.