DRUMURI INCHISE: Maşini blocate la Buzău

DRUMURI INCHISE: Cel puţin opt autoturisme au rămas înzăpezite, în cursul nopţii de marţi spre miercuri, pe drumuri din judeţul Buzău, echipele de salvare intervenind în toate aceste cazuri.

11 ian. 2017, 05:41
DRUMURI INCHISE: Maşini blocate la Buzău

DRUMURI INCHISE: Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Buzău, Vasile Prahoveanu, marţi seară, patru autoturisme în care se aflau cinci persoane, au rămas înzăpezite pe DJ 203G între localităţile Pietrosu şi Stâlpu, din cauza zăpezii şi a viscolului. Oamenii au fost scoşi cu ajutorul unui utilaj al Secţiei Drumuri Judeţene şi un buldoexcavator.

Un alt autoturism în care se aflau doi adulţi şi doi copii a derapat, în noaptea de marţi spre miercuri, şi a ajuns în afara carosabilului pe DJ 102H între localităţile Căldăruşanca şi Pitulicea.

După miezul nopţii, s-a primit un apel la 112 privind un auto cu două persoane blocat pe DJ 102H între localitatea Pitulicea şi DN2 E85. S-a acţionat pentru deblocare cu două utilaje.

O altă maşină a rămas blocată în cursul nopţii pe DN2C la un kilometru de localitatea Pogoanele.

Un autoturism cu trei persoane a rămas blocat pe DJ 203 între localitatea Movila Banului şi Câmpeni, după intervenţşia echipelor de salvare, oamenii fiind transportaţi la Primaria Movila Banului.

De asemenea, o maşină cu patru persoane a derapat şi a ieşit în afara carosabilului pe DN2 E85,în dreptul localităţii Căldăruşanca.

Şi între localităţile Smeeni şi Balaia, o maşină în care se afla o personă a rămas înzăpezită, fiind deblocată.

Totodată, un autoturism în care se aflau trei persoane a rămas blocat între localităţile Pogoanele şi Caltuna, acolo acţionându-se cu un utilaj al Secţiei Drumuri Naţionale.

Un autoturism cu două persoane a rămas blocat în zăpadă şi în apropierea localităţii Lipanescu, drumarii intervenind şi în acest caz.

Şi ambulanţa a fost solicitată la mai multe cazuri medicale. 

În noaptea de marţi spre miercuri,s-a primit un apel la 112 privind o bătrână de 84 ani cu dureri abdominale din localitatea Amaru care necesita transport la o unitate medicală. La faţa locului a fost trimisă o ambulanţă cu antemergator de la sectia Drumuri Judetene care nu a reuşit deplasarea din cauza unui autoturism care bloca DJ 102H, în sprijin fiind dislocate o autospecială cu capacitate mărită de trecere şi o autoşenilată de la ISU. În cele din urmă a fost trimisă o altă ambulanţă de la SMURD Prahova, pe  o altă rută, care a preluat pacienta şi a transportat-o la spital.

Patru drumuri naţionale din judeţul Buzău sunt închise, la ora transmiterii acestei ştiri, din cauza viscolului.

Alte aproximativ 30 de autoturisme sunt blocate, miercuri dimineaţă, în zăpadă, pe drumul dintre localităţile constănţene Nicolae Bălcescu şi Dorobanţu, echipele de intervenţie încercând, la ora transmiterii acestei ştiri, să le deszăpezească.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, miercuri dimineaţă, echipele de salvare intervin în mai multe zone din judeţul Constanţa unde sunt probleme din cauza viscolului.

Astfel, se intervine pe drumul dintre localităţile Nicolae Bălcescu şi Dorobanţu, unde la ora transmiterii acestei ştiri sunt înzăpezite aproximativ 30 de maşini.

De asemenea, mai este un autoturism blocat în zona localităţi Castelu, înspre care au pornit utilaje de deszăpezire.

De marţi seară şi până la această oră, alte aproximativ 50 de autoturisme au fost blocate pe drumuri pline de zăpadă.

O parte dintre cele peste 70 de persoane care se aflau în maşini, au fost cazate la primării, în timp ce altele au refuzat şi au preferat să stea în autoturisme, însă toate au primit hrană şi ceai.

Potrivit sursei citate. în judeţul Constanţa acţionează peste 700 de pompieri, jandarmi, drumari şi alţi salvatori, cu 320 de utilaje şi autospeciale.

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Marius Horia Ţuţuianu, a făcut apel la oameni să nu părăsească localităţile decât în caz de maximă urgenţă. De asemenea, el le-a cerut primarilor ca începând cu ora 20.00 să nu mai permită maşinilor să iasă din localităţi.

Toate drumurile naţionale din judeţul Constanţa, cu excepţia DN39 Constanţa – Mangalia, sunt închise, marţi seară, din cauza viscolului, aceeaşi măsură fiind luată şi pentru autostrăzile A2 Bucureşti – Constanţa şi A4 Ovidiu – Agigea