Dublu atentat în Siria: peste 48 de morţi şi 170 de răniţi. ISIS a revendicat atacul

Cel puţin 48 de morţi şi 170 de răniţi, în urma a două atacuri cu bombă revendicate de reţeaua teroristă Stat Islamic, care au avut loc în Siria, în apropierea frontierei cu Turcia, informează site-ul agenţiei Reuters.

27 iul. 2016, 13:04
Dublu atentat în Siria: peste 48 de morţi şi 170 de răniţi. ISIS a revendicat atacul

Una dintre bombe a explodat în apropierea sediului Securităţii administraţiei kurde din oraşul Qamishli, de la frontiera cu Turcia.

Exploziile au provenit de la două vehicule-capcană.Potrivit martorilor, detonarea uneia dintre bombe a fost atât de puternică, încât a distrus ferestrele unui magazin din Nusaybin, oraş aflat peste graniţă, în Turcia, rănind uşor două persoane. Stat Islamic a revendicat atacul, declarând că ţintele pe care le aveau în vizor erau forţele kurde de securitate.

Gruparea jihadistă a mai efectuat în trecut atentate în oraşul Qamishli. În aprilie, un atac sinucigaş a ucis şase membri ale Forţelor de Securitate Internă Kurde. Iar în iulie, un atac sinucigaş al unui militant SI a ucis 16 persoane în Hasaka, capitala provinciei unde se află oraşul Qamishli.

Forţele din cadrul Unităţii de Apărare a Poporului Kurd (YPG) a recuperat zone întinse din teritoriul din nord-estul Siriei, ocupat de Stat Islamic, fiind susţinute de coaliţia internaţională din care fac parte şi Statele Unite.