Dublu atentat sinucigaş în Camerun. Două femei s-au aruncat în aer. Un lider local a fost ucis

Cel puțin cinci persoane și-au pierdut viața sâmbătă seară într-un dublu atentat sinucigaș comis de două femei la Dabanga, în Extremul Nord al Camerunului, a informat guvernatorul acestei regiuni, citat de AFP.

29 nov. 2015, 08:24
Dublu atentat sinucigaş în Camerun. Două femei s-au aruncat în aer. Un lider local a fost ucis

„Două femei s-au aruncat în aer în jurul orei 18.00” la Dabanga, a declarat Midjiyawa Bakary, guvernatorul regiunii Extremul Nord.

„Bilanțul provizoriu este de șapte morți, dintre care cele două kamikaze”, a adăugat el. Potrivit aceleiași surse, doi militari aflați în misiune în cadrul luptei contra grupării islamiste Boko Haram au fost „grav răniți” în cursul dublului atentat.

Prima femeie kamikaze și-a detonat încărcătura explozivă în interiorul unde locuințe, iar a doua „în apropierea unui atelier de sudură”, a explicat Midjiyawa Bakary.

Dabanga este un mic oraș de tranzit pe drumul care duce spre Kousseri, lângă granița cu Ciadul. Localitatea a fost pentru prima dată vizată de un atentat-sinucigaș.

Citeşte şi Atentat cu PATRU FEMEI KAMIKAZE în Camerun. Cel puţin 10 morţi

În urmă cu o săptămână, patru femei kamikaze s-au aruncat în aer în apropiere de Fotokol, în aceeași regiune din Camerun, unde acționează Boko Haram, omorând cinci persone, dintre care unui lider local.

Fotokol este frecvent ținta atacurilor comise peste graniță de Boko Haram. La 9 noiembrie, trei civili și-au pierdut viața în cursul unui atentat sinucigaș comis de două femei în apropiere de o moschee din localitate.

În total, cel puțin 100 de persoane și-au pierdut viața din luna iulie în regiunea Extremul Nord din Camerun în peste 20 de atentate atribuite islamiștilor nigerieni.

Atentatele sunt rar revendicate de Boko Haram care recurge frecvent la tinere pentru a comite atentate sinucigașe, mai scrie AFP.