Dublu campion paralimpic, mort la 52 de ani. Atletul a urcat de cinci ori pe podium la Olimpiadă

Atletul paralimpic rus Serghei Hodakov a murit marţi, la vârsta de 52 de ani. El primise distincţia de maestru Emerit al Sportului, fiind unul dintre cei mai buni atleţi dintre cei cu deficienţe de vedere.

09 ian. 2019, 10:28
Dublu campion paralimpic, mort la 52 de ani. Atletul a urcat de cinci ori pe podium la Olimpiadă

Serghei Hodakov a participat la trei ediţii ale Jocurilor Paralimpice, în 1992, 1996 şi 2000. La Barcelona el a făcut parte din echipa Unită, înfiinţată după colapsul Uniunii Sovietice. El a cucerit atunci medaliile de argint la aruncarea suliţei şi aruncarea greutăţii, dar a devenit campion paralimpic la aruncarea discului. Patru ani mai târziu, la Atlanta, el şi-a apărat aurul de la disc, iar la aruncarea greutăţii a obţinut bronzul. La Sydney 2000 el nu a mai reuşit să urce pe podium.

Pentru performanțele sale sportive, Serghei Hodakov a primit Ordinul Prieteniei și timp de șapte ani consecutiv a fost purtătorul de drapel al echipei naționale ruse în competiții internaționale.

Serghei Hodakov era născut pe 11 martie 1966, la Irkuţk, oraş în care a şi decedat marţi, după o lungă suferinţă, după cum spun apropiaţii.