După dezastrul de la Mondiale, Polonia şi-a ales selecţionerul. Este un fost vicecampion olimpic

Jerzy Brzeczek a fost numit la conducerea tehnică a echipei naţionale a Poloniei. Acesta este un fost internaţional, care a evoluat de 42 de ori în echipa reprezentativă, pentru care a marcat patru goluri.

12 iul. 2018, 11:11
După dezastrul de la Mondiale, Polonia şi-a ales selecţionerul. Este un fost vicecampion olimpic

Antrenorul de 47 de ani îl va înlocui pe Adam Nawalka, selecţioner la care federaţia poloneză a renunţat după ce prima reprezentativă nu a trecut de faza grupelor la Cupa Mondială.

Fost fotbalist, Jerzy Brzeczek a antrenat ultima dată pe Wisla Plock, locul 5 în ediţia campionatului polonez recent încheiată. El a mai pregătit echipele Raków Częstochowa, Lechia Gdansk şi GKS Katowice.

De remarcat că, pe lângă faptul că a fost căpitanul naţionalei Poloniei, în calitate de fotbalist Brzeczek a participat şi la Olimpiada de la Barcelona din 1992, devenind videcampion olimpic. polonia pierdea atunci dramatic, scor 2-3, după ce a condus cu 1-0, în faţa unei Spanii din lotul căreia făceau parte Pep Guardiola, Santiago Canizares, dar şi actualul selecţioner al ibericilor, Luis Enrique.

Cu un parcurs ireproşabil în faza preliminariilor, Polonia a dezamăgit la CM 2018, ratând calificarea în optimi, după înfrângeri cu Senegal şi Columbia.