Efectul controalelor la frontieră: Zeci de kilometri de ambuteiaje pe autostrăzile din Austria

Introducerea de către Germania a controalelor la frontieră din cauza afluxului de imigranți a provocat luni ambuteiaje de zeci de kilometri pe autostrăzile din Austria, a anunțat Asfinag, operatorul autostrăzilor austriece. 

14 sept. 2015, 16:34
Efectul controalelor la frontieră: Zeci de kilometri de ambuteiaje pe autostrăzile din Austria

Departamentul transporturilor al Camerei de Industrie din Austria a afirmat că transportatorii vor suferi pierderi de ‘mai multe milioane de euro’ din cauza acestor blocaje în trafic.

Blocaje în trafic pe o distanță de 20 de kilometri au fost semnalate în apropierea punctului de trecere a frontierei de la Suben pe drumul Viena-Nuremberg (nordul Bavariei) și de zece kilometri în apropiere de Salzburg, în direcția München.

Potrivit ministrului de interne din landul Bavaria, Joachim Hermann, controalele la frontieră, reintroduse duminică de Germania pentru a limita afluxul de refugiați, ar urma să rămână în vigoare „cel puțin câteva săptămâni”.

Citeşte şi CRIZA IMIGRANŢILOR. Germania suspendă acordurile SCHENGEN şi reintroduce controalele la frontieră

„Trebuie să avem controale mai puternice, deoarece am constatat în ultimele zile că mulți dintre cei care ajung nu sunt cu adevărat refugiați. Nu are niciun sens, nici chiar pentru refugiați, să lăsăm să se formeze un astfel de haos. Măsura vizează în același timp garantarea securității Germaniei”, a declarat luni Joachim Hermann, ministru de interne din landul Bavaria, situat la frontiera cu Austria.

Germania, care s-a confruntat la sfârșitul săptămânii trecute cu un nou val de refugiați, a anunțat duminică reintroducerea ‘provizorie’ a controalelor la frontiere, suspendând de facto libera circulație prevăzută în Spațiul Schengen, moment care marchează o agravare a crizei imigranților în Europa.