Schwartzenberg a încercat să se întâlnească cu Băsescu în Israel. SRI, mandatat să-l aducă în ţară

Omul de afaceri Elan Schwartzenberg, implicat într-un scandal financiar de proporţii, s-a interesat de programul preşedintelui Traian Băsescu în timpul vizitei pe care şeful statului o efectuează în Israel. Urmărit de DNA, Elan Schwartzenberg a încercat să se întâlnească cu şeful statului la Memorialul Herzl, informează România TV. Totodată, Traian Băsescu a mandatat conducerea Serviciului Român de Informaţii să negocieze un acord cu MOSAD pentru a-l aduce în ţară pe Elan Schwartzenberg. 

RomaniaTV.net
20 ian. 2014, 12:41

Elan Schwartzenberg a fost prezent, luni, într-unul din locurile aflate pe agenda preşedintelui Traian Băsescu în timpul vizitei efectuate în Israel. Văzând că Băsescu întârzie să apară, Schwartzenberg a discutat cu câţiva jurnalişti despre itinerariul acestuia.

Prezent la Memorialul Hertzl, unde Traian Băsescu ar fi trebuit să depună o coroană de flori, Elan Schwartzenberg a fost surprins de absenţa preşedintelui. Aflând că programul şefului statului a suferit modificări şi că Memorialul Hertzl nu se mai află în itinerariul său, fostul patron al Realităţii Media a plecat către următorul loc trecut în programul oficial al preşedintelui pentru vizita în Israel.

Potrivit România TV, preşedintele Traian Băsescu a mandatat conducerea Serviciului Român de Informaţii să negocieze un acord cu MOSAD pentru a-l aduce în ţară pe Elan Schwartzemberg. Oficialii SRI vor avea o întâlnire pe această temă cu omologii lor de la serviciul secret israelian.

Omul de afaceri Elan Schwartzenberg, implicat într-un scandal financiar de proporţii, a fost chemat de mai multe ori la audieri la DNA, dar nu s-a prezentat. Mai mult, acesta nu ar mai fi venit în ţară de aproape un an.

Elan Schwartzenberg nici măcar nu a băgat în seamă citaţiile trimise de anchetatorii de la Direcţia Naţională Anticorupţie şi asta chiar dacă ele au fost trimise de mai multe ori. Anchetatorii aveau informaţii că Schwartzenberg s-ar fi aflat fie la Monaco, fie în Israel şi au demarat o activitate în colaborare cu poliţiile din mai multe state europene pentru a trimite aceste citaţii şi în străinătate.

Dacă Elan Schwartzenberg nu se va prezenta la audieri, el va fi adus cu mandat şi riscă chiar emiterea pe numelui său a unui mandat de reţinere.

Omul de afaceri Elan Schwartzenberg este cercetat într-un dosar privind preluarea companiei Realitatea Media. În acest dosar mai sunt cercetate şi alte persoane, atât din conducerea Realitatea Media, cât şi din conducerea firmei care a preluat această companie.

Totodată, numele său a apărut şi în ancheta privind dispariţia lui Codruţ Marta, fostul şef de cabinet al lui Sorin Blejnar în timpul mandatului acestuia la conducerea ANAF.

Omul de afaceri Elan Schwartzenberg este acuzat de DNA pentru spălare de bani şi înşelăciune, în dosarul dispariţiei lui Codruţ Marta, în care se verifică şi spălarea a milioane de euro la Realitatea Media.

Elan Schwartzenberg este acuzat de DNA ca ar fi coordonat activitatea infracţională a mai multor persoane apropiate lui prin realizarea unor operaţiuni financiare ilegale. Procurorii au vrut sa îi aducă la cunoştinţă acuzaţiile însă omul de afaceri este de negăsit.

VEZI ŞI Maricel Păcuraru şi Fabian Schwartzenberg, audiaţi la DNA VIDEO

Printre învinuiţi se numără iubita lui Elan Schwartzenberg, Monica Hoffman, fratele acestuia, Fabian Schwartzenberg, şi Maricel Păcuraru, asociat al lui Cozmin Guşă. Procurorii au făcut percheziţii şi la casele lui Elan Schwartzenberg, de unde au ridicat mai multe arme.