Elan Schwartzenberg, urmărit penal pentru şase infracţiuni

Omul de afaceri Elan Schwartzenberg este acuzat de DNA pentru spălare de bani şi înşelăciune, în dosarul dispariţiei lui Codruţ Marta, în care se verifică şi spălarea a milioane de euro la Realitatea Media.

13 nov. 2013, 20:43
Elan Schwartzenberg, urmărit penal pentru şase infracţiuni

Elan Schwartzenberg este acuzat de DNA ca ar fi coordonat activitatea infracţională a mai multor persoane apropiate lui prin realizarea unor operaţiuni financiare ilegale. Procurorii au vrut sa îi aducă la cunoştinţă acuzaţiile însă omul de afaceri este de negăsit.

Potrivit România TV, procurorii DNA îl caută pe Elan în Israel şi au cerut sprijinul autorităţilor străine pentru a-l cita pe omul de afaceri. După mai multe încercări eşuate de a îl găsi în ţară, procurorii l-au citat prin comisie rogatorie.

Dacă va ignora citaţia, Schwartzenberg riscă să fie emis un mandat de arestare în lipsă pe numele lui.

În urmă cu o lună, procurorii au descins, împreună cu mascaţii, la locuinţele mai multor apropiaţi ai omului de afaceri. Rând pe rând, aceştia au fost aduşi la DNA şi puşi sub învinuire pentru că au premeditat intrarea Realitatea Media în insolvenţă.

VEZI ŞI Maricel Păcuraru şi Fabian Schwartzenberg, audiaţi la DNA VIDEO

Printre învinuiţi se numără iubita lui Elan Schwartzenberg, Monica Hoffman, fratele acestuia, Fabian Schwartzenberg, şi Maricel Păcuraru, asociat al lui Cozmin Guşă. Procurorii au făcut percheziţii şi la casele lui Elan Schwartzenberg, de unde au ridicat mai multe arme.