ELENA CEAUŞESCU o ura de moarte pe o actriţă româncă: „Eram persona non grata”

La ceas aniversar, Violeta Andrei a oferit primul interviu după moartea fostului ministru de externe Ştefan Andrei. Celebra actriţă a dezvăluit că îşi pregăteşte memoriile şi a oferit, în premieră, detalii impresionante. Printre acestea se numără şi motivul pentru care actriţa a ratat o carieră la Hollywood din cauza Elenei Ceauşescu. 

01 apr. 2015, 08:27

„Urările au început cu două zile înainte, iar duminică, de la 9.00 până la miezul nopţii, am răspuns la telefon. Cei care m-au sunat au fost drăguţi şi le mulţumesc că şi-au amintit de mine şi de Ştefan. În rest, muncesc, mă uit la televizor şi citesc foarte mult. În această perioadă mă ocup de grădină. Au început să-mi apară lalelele, narcisele şi brânduşele. Îmi plac şi violetele, am şi în curte”, a declarat Violeta Andrei, potrivit ziarulring.ro.

Citeşte şi Fostul ministru de Externe Ştefan Andrei a decedat

Artista a mărturisit că şi-a vista soţul. „Da, l-am visat chiar noaptea trecută şi am plâns destul ieri (duminică – n.r.). Îl simt prezent, veghează asupra mea. Cred în Dumnezeu şi în spiritul tatălui meu. Îl voi purta în suflet pe Ştefan până când voi muri. I-am amenajat mormântul cu flori, iar de Florii voi merge la cimitir cu fiul nostru, Călin, cu soţia lui, Monica şi cu nepoţica Anastasia. Acum, Călin are grijă de mine de parcă mi-ar fi tată”

Citeşte şi Fost demnitar comunist: Ceauşescu era GRAV BOLNAV, nu mai avea mult de trăit

„Am ţinut foarte mult să mă mărit fecioară, n-aş fi conceput altfel. Eu şi Ştefan ne-am iubit ca doi nebuni 53 de ani… Ne-au legat comunicarea şi dragostea frumoasă, romantică, lipsită de interes, transformată treptat într-o prietenie. Devii soţie, amantă, iubită, soră, mamă, infirmieră şi îl îngrijeşti până în ultima clipă ca pe un copil mic. Cu o seară înainte de a muri, am discutat vreo oră despre războiul din Ucraina, era foarte lucid. A fost un om deosebit, rafinat şi boem”.

Elena Ceauşescu, pur şi simplu, mă ura

Artista a fost curtată de regizori de la Hollywood, însă a fost nevoităsă îi refuze. „N-am fost niciodată la Hollywood. Trebuia să mă duc, dar nu mi-au dat voie Elena şi Nicolae Ceauşescu. Şi nu doar acolo, în mai multe locuri am fost solicitată. Trebuia să fac nu ştiu câte filme străine din 1983, de când am fost interzisă. Pe Elena Ceauşescu n-am cunoscut-o, n-am vorbit niciodată cu ea, am dat mâna, atâta tot. Ea mă ura, pur şi simplu, eram persona non grata. N-am fost nici cu Ştefan în străinătate pentru că nu mi s-a dat voie. Pentru nimic în lume n-am vrut să fac politică”, a amintit Violeta Andrei.

Continuarea pe ziarulring.ro.