Elena Udrea, întâlnire SECRETĂ cu Emil Boc, înainte de a fi ARESTATĂ

Elena Udrea a avut o întâlnire secretă cu fostul premier Emil Boc cu două săptămâni înainte de a ajunge în arestul Poliţiei Capitalei, în dosarul Microsoft.

RomaniaTV.net
13 feb. 2015, 10:28
Elena Udrea, întâlnire SECRETĂ cu Emil Boc, înainte de a fi ARESTATĂ

Elena Udrea şi Emil Boc ar fi avut o întrevedere de mai multe ore, cu două zile înainte ca Gabriel Sandu, devenit principal denunţător în dosarul Microsoft, să fie eliberat din arestul preventiv. Dezvăluirea a fost făcută de jurnalistul Liviu Alexa, de la Ziar de Cluj.

„Nu a fost o intalnire obisnuita. (Elena Udrea, n.r.) a venit pur si simplu intempestiv, cu avion de linie. A fost primita de Boc la primarie, ceea ce nu ii sta in fire. El tine şi investitorii la usa. Au discutat cateva ore, dupa care au plecat”, a povestit Liviu Alexa, la România TV.

Foarte probabil, după ce, pe 22 ianuarie, Gabriel Sandu le-a spus procurorilor că a plătit aproximativ 300.000 de euro către PDL, bani plătiţi în tranşe şi personal fostului premier Emil Boc, acesta din urmă şi Elena Udrea au decis să se întâlnească, putându-se specula că scopul a fost acela de a-şi „sincroniza” declaraţiile în acest caz.

„Nu știu ce să însemne, că și-au calibrat declarațiile, că au discutat despre o vacanță la schi… Din acea zi, paloarea obrazului dlui Boc s-a cam schimbat”, a spus Liviu Alexa, care a precizat că ceea ce spune „este o informație certă, nu este un zvon”.

Emil Boc neagă că ar avea vreun amestec în dosarele în care Elena Udrea este arestată preventiv pentru 30 de zile, chiar dacă procurorii DNA scriu în referatul cu propunerea de arestare că o parte din mita pentru Microsoft a mers la Partidul Democrat Liberal. Mai mult, susţin anchetatorii, fostul premier Emil Boc, alături de alţi foşti miniştri, au făcut presiuni pentru șpăgile de milioane de euro.

„Vreau sa stiti ca nimeni nu a exercitat niciun fel de presiune asupra mea sa se incheie acel contract. Eu nu am exercitat niciun fel de presiune asupra nimanui sa se incheie acel contract. Daca imi amintesc bine, acel contract avea in spate vreo sapte sau opt semnaturi de la ministri PDL sau PSD care erau competenti in materie. Ca atare, contractul s-a derulat conform prerogativelor legale stabilite de catre specialisti”, spune Emil Boc.