Elena Udrea poate merge în Parlament. „Luni mă voi prezenta pentru a-mi spune punctul de vedere”

Elena Udrea poate merge în Parlament luni, pentru a participa la şedinţa Camerei Deputaţilor în care se va discuta noua cerere a procurorilor DNA de încuviinţare a urmăririi penale şi a arestării preventive. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis cererea fostului ministru de a părăsi arestul la domiciliu pentru a putea merge să se apere în faţa colegilor deputaţi.

RomaniaTV.net
21 feb. 2015, 09:13
Elena Udrea poate merge în Parlament. „Luni mă voi prezenta pentru a-mi spune punctul de vedere”

Deputatul Elena Udrea s-a prezentat sâmbătă dimineața, la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ), unde a declarat presei că solicită instanței să îi dea voie să se ducă luni la Camera Deputaților. După aproximativ o oră petrecută în sediul ICCJ, Elena Udrea a plecat acasă şi a declarat, la ieşire, că solicitarea sa a fost aprobată.

„S-a admis cererea pe care am formulat-o de a fi prezentă în faţa Camerei Deputaţilor. Luni mă voi prezenta pentru a-mi spune punctul de vedere, având în vedere că situaţia este în continuare una excepţională. Sunt la a şaptea şi a opta cerere formulată de procurori împotriva mea în două săptămâni”, a spus Elena Udrea, care le-a divulgat jurnaliştilor faptul că vineri s-au produs evoluţii favorabile ei în dosarul „Gala Bute”.

Citeşte şi Elena Udrea, urmărită de poliţie în trafic în drum spre ICCJ. Judecătorii decid dacă îi dau voie în Parlament

Elena Udrea se află din data de 17 februarie în arest la domiciliu, măsură dispusă în dosarul „Microsoft”.

Plenul Camerei Deputaților va dezbate și vota luni, de la ora 16.00, două cereri de urmărire penală și arestare preventivă pe numele Elenei Udrea, pentru săvârșirea de noi infracțiuni în dosarul Gala Bute.

DNA cere încuviințarea urmăririi penale și arestarea preventivă pentru săvârșirea de către Elena Udrea a trei infracțiuni de luare de mită în dosarul „Gala Bute”, în perioada în care aceasta avea calitatea de ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului.

Citeşte şi Poliţia, acasă la Elena Udrea, înainte de înfăţişarea la ICCJ

Elena Udrea a părăsit arestul Poliţiei Capitalei, marţi seara. Acesta s-a dus acasă, în complexul rezidenţial de lux „Stejarii”, din Bucureşti. S-a bucurat de confortul casei sale, după ce a trăit şapte zile şi şapte nopţi de groază într-o celulă mică, fără uşă la latrina turcească.

Pentru că nu poate să iasă din casă, Udrea e vizitată zilnic de prieteni.

Elena Udrea se află în arest la domiciliu, din 17 februarie până în 17 martie, într-un apartament cu chirie din cel mai scump complex rezidenţial din România. În „Stejarii”, cea mai ieftină chirie porneşte, conform unor surse din piaţa imobiliară, de la 2.000 de euro pentru un apartament de două camere.

CITEŞTE ŞI: Elena Udrea, gest uluitor la două zile după eliberare

Elena Udrea a fost arestată preventiv pe 11 februarie, la cererea procurorilor DNA, fiind acuzată de săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență (fapte în legătură cu încheierea și derularea acordului cadru de licențiere Microsoft din anul 2009, a contractelor subsecvente și a actelor adiționale la acestea); trafic de influență (fapte în legătură cu derularea contractului e-România); trafic de influență (fapte în legătură cu pretinderea și primirea a 500.000 de euro); și spălare de bani.