Elena Udrea vrea să scrie o CARTE despre Traian Băsescu: Era fascinant. Ne scotea în CIŞMIGIU şi ne povestea

La finalul mandatului de preşedinte al lui Traian Băsescu, Elena Udrea povesteşte despre cum l-a cunoscut pe actualul şef al statului, despre promovarea sa în echipa de la Cotroceni, dar şi despre demisia din funcţia de şef al cCncelariei prezidenţiale. Udrea susţine că are atâtea de spus încât se gândeşte să scrie o carte.

18 dec. 2014, 13:51
Elena Udrea vrea să scrie o CARTE despre Traian Băsescu: Era fascinant. Ne scotea în CIŞMIGIU şi ne povestea

Elena Udrea a vorbit, la Adevărul Live, despre Traian Băsescu, spunând că acum, la final de mandat, „vestea bună este că nu iese din politică”.

„Traian Băsescu, după zece ani de mandat, iese cu o încredere bună, consistenă. Pe măsură ce oamenii nu vor mai fi tentanţi să pună nemulţumirile pe seama preşedintelui, vor putea să vadă mult mai realist lucrurile pe care le-a făcut Traia Băsescu în România. Cred că am participat la momentele cele mai importante şi cred că merită ca lucrurile să fie spuse aşa cum au fost, pentru că au fost foarte multe speculaţii. Poate o să scriu o carte„, s-a confesat Udrea.

Liderul PMP a povestit cum l-a cunoscut pe Băsescu: „Era primar. Am mai vorbit despre perioada aceea, dar au fost tot felul de conotaţii. Eu m-am înscris în alianţa D.A., în 2004. Mă uitam cu speranţă la Teodor Stolojan şi la Traian Băsescu. Îl cunoşteam pe Stolojan şi i-am spus de dorinţa mea de a intra în politică. Am candidat pentru funcţia de consilier general. Traian Băsescu era liderul Opoziţiei, cel mai vocal, cu totul diferit. Oamenii aveau foarte multă încredere în el. Era fascinant. Nu vorbea nimeni când venea Traian Băsescu la partid. Era vorba de respect. A trecut campania pentru alegerile locale. Prima discuţie nu a fost legată de politică. A fost la un eveniment privat prin 2003. Eram fascinată pentru lucrurile pe care le spunea. Nu vorbea decât Traian Băsescu la masa aceea. (…)

 Cele mai frumoase momente era când îl descoperam pe Traian Băsescu. Ne scotea în Cişmigiu. Eram câţiva consilieri noi şi ne povestea. Era vară, stăteam până în târziu în noapte. Atunci aflam cât de mare era Traian Băsescu în marina comercială. Eu ce puteam să povestesc? Ce puteau colegii să spună? Îl ascultam ore în şir. Am înţeles cât de puternic, ce caracter puternic are, cam care sunt valorile în viaţă şi în politică, şi mi-am spus că dacă există un astfel de om în politică, trebuie să rămâi şi să lupţi pentru lucrurile în care crede.

CITEŞTE ŞI Elena Udrea cheamă oamenii în STRADĂ pentru Traian Băsescu

Despre cooptarea în echipa lui Băsescu de la Cotroceni, Udrea a relatat că preşedintele s-a gândit să ia oameni cu care a lucrat în Primărie, pe Sulfina Barbu, Anca Boagiu…

„A avut oameni pe care i-a luat din echipa dânsului. Îmi doream foarte mult să plec cu preşedintele mai departe, dar a fost o perioadă destul de lungă de timp în care s-a gândit dacă să ma ia în echipa de la Cotroceni. Ştia că toată lumea ar fi vrut. Nu mi-am permis să spun „eu vreau”. Am petrecut Revelionul din 2005 împreună şi a fost momentul în care s-a pus problema. Preşedintele mi-a propus funcţia de şef al Cancelariei prezidenţiale şi consilier de stat. Nu mi-a dat o funcţie, echivalent, cu funcţia de ministru. Eram un fel de secretar-şef. Îi ţineam agenda, corespondenţa. Nu îmi dădeam eu cu părerea. Au început bârfele, ca la orice Palat.

Se dădeau informaţii pe surse. Nu a fost foarte uşor pentru mine. Eram un om foarte activ, pe cont propriu. Nu eram obişnuită cu program, cu şef, dar o făceam cu devotament. S-a întâmplat să mă certe preşedintele, eu întârziam dimineaţa. Nu eram singura care nu venea la 8 dimineaţa. Odata eram la coafor la 9.00 şi m-a sunat de la Cabinet că preşedintele a întrebat de două ori de mine. Am plecat aşa cum eram de la coafor”.

Udrea a povestit şi despre plecarea ei de la Cotroceni, în plină campanie mediatică împotriva ei şi a lui Dorin Cocoş.

Preşedintele nu mi-a reproşat nimic. Ce vină aveam eu? Era o nebunie, iar atacul era mult prea mare şi eu prea puţin experimentată. Îl expuneam pe preşedinte la o poveste cu care nu avea nicio legătură. Nu mai dormeam în perioada aceea. M-a chemat doamna Săftoiu să stăm de vorbă şi mi-a spus că ar fi bine să plec. Ştiam că îşi dorea să plec. Am luat decizia să-mi dau emisia. Era 24 decembrie. M-am dus şi i-am spus preşedintelui. Nu a încercat să mă reţină. Era o presiune asupra preşedintelui. Mi-a scris pe demisie că „decizia aceasta îmi marchează debutul real al carierei mele politice”. Am plecat de la Cotroceni, mi-am dat demisia în PNL şi m-am înscris în 2005 în PDL. Am rămas în echipa lui Traian Băsescu”, a spus Udrea.