Elevi şi profesori au protestat faţă de mutarea Colegiului Tehnic de Vest din Timişoara

Aproximativ 200 de elevi şi profesori ai Colegiului Tehnic de Vest din Timişoara, precum şi părinţi ai copiilor protestează, vineri, în parcarea Primăriei, faţă de decizia Consiliului Local de a muta această instituţie de învăţământ într-o altă clădire, potrivit Mediafax.
Romania TV
20 sept. 2013, 11:51
Elevi şi profesori au protestat faţă de mutarea Colegiului Tehnic de Vest din Timişoara

Consiliul Local a decis mutarea Colegiului Tehnic de Vest în clădirea Şcolii Generale nr. 9 din municipiul. Protestul a fost organizat cu sprijinul sindicatului din care fac parte unii dintre dascălii protestatari.

Protestatarii au pancarte cu mesaje precum „Azi la noi, mâine la voi”, „Jos domnia bunului plac”, „Stop discriminării”, „Banii murdari spală creiere”.

„Este un protest paşnic iniţiat de Colegiul Tehnic de Vest pentru a începe negocieri legate de spaţiul în care funcţionăm. Nu îi refuzăm pe cei de la Arte Plastice. Din contră, vrem să îi primim că este spaţiu excedetar şi, dacă negociem, putem sta împreună să împărţim clădirea”, a declarat Daniela Munteanu, unu dintre protestatari.

După aproximativ zece minute de la începerea protestului, primarul Nicolae Robu a ieşit din clădirea Primăriei Timişoara pentru a le reproşa sindicaliştilor că i-au adus cu ei şi pe elevi. „Îmi pare rău pentru elevi, ei ar trebui să fie la şcoală, la ore sau în cel mai rău caz în timpul lor liber, nu aduşi aici şi băgaţi în aşa ceva”, le-a spus primarul Nicolae Robu protestatarilor.

Primarul a fost întrerupt de o profesoară care a explicat că i se pare firesc ca şi elevii să fie implicaţi, având în vedere că măsurile de mutare îi afectează în primul rând pe aceştia. Acţiunea de protest a fost autorizată să se desfăşoare până la ora 14.00.

Consilierii locali au decis, în şedinţa din 30 iulie, să mute Liceul de Arte Plastice în clădirea în care funcţionează acum Colegiul Tehnic de Vest, iar Colegiul Tehnic să fie mutat în clădirea Şcolii Generale nr. 9 de pe Bulevardul Liviu Rebreanu din municipiu, situată într-un cartier mai îndepărtat. Consilierii locali au luat aceasta decizie întrucât sediul Liceului de Arte Plastice fost retrocedat, iar chiria se ridica la 30.000 de euro lunar.

În urma unor discuţii cu primarul Nicolae Robu, dascălilor de la Colegiul Tehnic de Vest li s-a permis să deschidă anul şcolar în actuala clădire, însă au fost anunţaţi că Primăria Timişoara le va tăia finanţarea.

La Colegiul Tehnic de Vest învaţă 478 de elevi.

Spynews
Orașul din România unde va fi construit un nou spital. Marcel Ciolacu: „Este o investiție de peste 145 de milioane de euro"
Bzi.ro
Cristi Borcea vrea al zecelea copil? „Trebuie să ne ocupăm!”
Fanatik.ro
Ea este femeia declarată moartă care s-a trezit în timp ce angajații de la pompe funebre o pregăteau pentru înmormântare. “Respiră”
Capital.ro
Obligatoriu în toate localitățile din România. Proprietarii de terenuri vor fi amendați
Playtech.ro
Te SPERII! Cum arăta Valentina Pelinel în tinerețe. Cristi Borcea a făcut “infarct” când a văzut pozele
DailyBusiness
După alegeri, urmează majorarea taxelor! Românii vor plăti mai mulți bani la stat
Adevarul
Putin, o nouă amenințare cu războiul nuclear. Ce spune liderul de la Kremlin despre posibilitatea de a înarma „dușmanii” Occidentului
Spynews
Un tânăr și-a aflat sentința, după ce s-a urcat băut la volan și a ucis trei oameni. Prima condamnare în baza Legii Anastasia
Spynews
El e bărbatul din Bistrița-Năsăud care și-a ucis fiul! I-a aplicat mai multe lovituri de cuțit, după care a rugat vecinii să sune la 112 / FOTO
Evz.ro
George Becali garaj de milioane. Care este mașina lui preferată
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
Adrian Mititelu Jr, jefuit în vacanța din Mykonos! Hoții i-au spart vila de lux
wowbiz.ro
Bogdan a murit carbonizat după ce mașina pe care o conducea s-a izbit puternic de o cisternă plină cu benzină! Familia îl căuta neîncetat, fără să știe ce se întâmplase, de fapt, cu el: „Să fii bine acolo sus”
Cancan.ro
Ce a răspuns Prințul William când a fost întrebat dacă Kate Middleton se simte mai bine. Fanii regali sunt îngrijorați!
Playsport.ro
Era una dintre cele mai frumoase prezentatoare TV din România, dar a renunțat la TOT! INCREDIBIL: cu cine se iubește astăzi!
kanald.ro
Cât costă un platou cu fructe de mare la tavernele din Grecia! Prețurile au uimit pe toată lumea: „Mai ieftin decât la Mamaia”
Capital.ro
Veste cumplită pentru Elena Udrea. Decizia FINALĂ
StirileBZI
A fost aprobat un nou Program Rabla. Ce buget este pregătit
Prosport.ro
FOTO. Cea mai bogată româncă are o avere de peste 800.000.000 de euro și arată impecabil la 66 de ani!
stirilekanald.ro
Imaginile durerii! Patrizia și Bianca s-au întors acasă în sicrie albe! VIDEO cutremurător
substantial.ro
Şofer prins cu 240 km/h pe Autostrada A3: amendă de 3.630 lei şi suspendarea permisului pentru 4 luni
MediaFlux
VIN deciziile cu PENSIILE recalculate. ANUNȚUL Ministrul Muncii
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'