Elevii români au obținut 11 medalii la Olimpiada Internațională Pluridisciplinară Tuymaada 2016

11 medalii au fost obținute de elevii români la cea de-a XXIII-a ediție a Olimpiadei Internaționale Pluridisciplinare Tuymaada 2016, fiind premiați la toate cele patru probe ale concursului - Chimie, Matematică, Informatică și Fizică.

24 iul. 2016, 14:19
Elevii români au obținut 11 medalii la Olimpiada Internațională Pluridisciplinară Tuymaada 2016

Elevii români au adus în țară o medalie de aur — Andrei Costin Oncescu, două de argint — Alexandru Petrescu și Bogdan Cristian Crețu și o mențiune specială — Laura Georgescu.

Potrivit Agerpres, la Fizică, reprezentanții României s-au întors acasă cu două medalii de argint, obținute de Anca Drăgulescu și Petru Cotruț, iar la Matematică lotul țării noastre se mândrește cu o medalie de aur — Lenca Cuturela și una de argint — Andrei Ghigheci. La ultima probă din competiție — Chimia — elevii români au obținut două medalii de argint — Ana Leonescu și Tudor Cozma și una de bronz — Daniel Ungureanu.

”Un scurt bilanț al ediției din acest an a Olimpiadei Internaționale Pluridisciplinare Tuymaada arată că elevii români au câștigat nu mai puțin de 11 medalii și premii, dintre care două de aur, șapte de argint, una de bronz și o mențiune specială. Cinci dintre elevii medaliați la Olimpiada Internațională Pluridisciplinară sunt elevi la Liceul Internațional de Informatică. Este vorba de Anca Drăgulescu, Laura Georgescu, Petru Cotruț, Lenca Cuturela și Daniel Ungureanu”, precizează comunicatul transmis de Lumina Instituții de Învățământ.

Citeşte şi: Anunţ important pentru elevi. Vezi ce modificări aduce noua structură a anului şcolar 2016-2017