Elevii termină cursurile vineri. Vacanţa de vară va fi scurtată

Vineri este ultima zi de cursuri pentru aproximativ două milioane de elevi, care intră, de sâmbătă, în vacanţa de vară şi vor reveni la şcoală pe 12 septembrie, când vor avea câteva zile de acomodare, fără lecţii, după cum a promis, recent, ministrul Educaţiei, Adrian Curaj.

24 iun. 2016, 03:16
Elevii termină cursurile vineri. Vacanţa de vară va fi scurtată

Elevii din învăţământul gimnazial şi liceal, cu excepţia claselor a VIII-a şi a XII-a, care au încheiat anul şcolar mai devreme, intră în vacanţă începând de sâmbătă.

Elevii de clasa a XII-a au terminat cursurile pe 3 iunie, iar cei de clasa a VIII-a pe 17 iunie, pentru a se putea pregăti de Bacalaurat, respectiv de Evaluarea Naţională.

Vacanţa de vară începe sâmbătă, 25 iunie şi se încheie duminică, 11 septembrie. Anul şcolar care tocmai se termină a fost mai scurt cu două zile decât precedentul, însumând 175 de zile lucrătoare. Ca noutate, vacanţa de iarnă a fost mai lungă, având trei săptămâni, în loc de două, săptămâna în plus la vacanţa de iarnă scurtând cu şapte zile vacanţa de vară.

Anul şcolar 2016/2017 va debuta pe 12 septembrie cu trei zile de poveşti de vacanţă, urmând ca în 15 septembrie să înceapă şcoala obişnuită, a anunţat, marţi, la o dezbatere despre învăţământul profesional, ministrul Educaţiei, Adrian Curaj.

„Copiii vor fi invitaţi la şcoală pe 12 septembrie pentru primele trei zile care sunt poveşti de vacanţă şi pe 15 septembrie vom începe şcoala obişnuită. Deci un fel de Şcoala altfel, neobligatorie, dar ce frumos e să spui poveşti! Intrarea aceasta în şcoală va fi naturală. 12 este o zi de luni”, a spus ministrul Educaţiei.

Curaj a adăugat că, începând din anul şcolar următor, ar putea fi aduse şi unele modificări în programul „Şcoala altfel”.

„Sperăm că vor mai fi mici ingrediente referitoare la Şcoala altfel”, a spus Curaj. Demnitarul a precizat că festivităţile de deschidere a anului şcolar vor avea loc în 15 septembrie.