Elizabeth Sombart şi Camerata Regală susţin un concert de excepţie la Ateneul Român

Camerata Regala, ansamblu aflat sub Inaltul Patronaj al Altetei Sale Regale Principele Radu al Romaniei, sustine sambata, 18 februarie, de la ora 20.00, la Ateneul Roman (str. Benjamin Franklin, nr. 1-3) primul concert din anul 2017. Evenimentul se va desfasura sub bagheta maestrului Pierre Vallet, avandu-i ca solisti pe celebra pianiasta Elizabeth Sombart, precum si pe directorul Fundatiei Resonnance Romania, pianista Lavinia Dragos.

10 feb. 2017, 12:47

Elizabeth Sombart si Pierre Vallet au concertat impreuna pe multe scene ale lumii, completandu-si armonios interpretarile. Elevi ai marelui compozitor si dirijor roman Sergiu Celibidache, cei doi muzicieni au inregistrat impreuna un CD cu concertele lui Chopin, alaturi de Royal Phillarmonic Orchestra.

In program vor fi lucrari din creatia compozitorilor J.S. Bach (Concertul pentru doua piane BWV 1060, in do minor) si W.A. Mozart (Concertul pentru pian nr. 23, KV. 488 in La major si Simfonia nr. 40, in sol minor, KV. 550). Evenimentul va fi prezentat de Marius Constantinescu.

Biletele sunt disponibile in reteaua bilete.ro, in oficiile Postei Romane, in magazinele Inmedio semnalizate Bilete.ro si in magazinele Germanos.

Stagiunea Regala 2016-2017 este sustinuta de BANCPOST, facand parte dintr-o serie de proiecte si programe pe care Bancpost le-a sprijinit in mod activ de-a lungul timpului, cu scopul de a fi alaturi de tinerele talente si de a contribui astfel la promovarea culturii si artei in randul publicului larg.

Informatii despre muzicieni:

Elizabeth Sombart concerteaza in lumea intreaga, fiind invitata pe scene prestigioase precum Théatre des Champs-Élysées din Paris, Carnegie Hall din New York, Wigmore Hall din Londra, Concertgebouw din Amsterdam, Suntory Hall din Tokyo, Victoria Hall din Genève, sala Palau à Barcelone. A colaborat cu artisti ca Augustin Dumay (vioara), Patrick Gallois (flaut), Lluis Claret (violoncel) si Akiko Nakajima (soprana). A concertat alaturi de Orchestra Nationala din Lille, Orchestra Filarmonicii din Strasbourg, Orchestra Academiei Bruckner din München si Orchestra Simfonica a secolului XXI din Catalonia. In 2006, Elizabeth Sombart a fost ridicata la rangul de Cavaler al Ordinului National de Merit pentru intreaga activitate, iar din 2008 este Cavaler al Ordinului Artelor si Literelor pentru cariera sa artistica. In paralel cu activitatea de solist, in 1998 Elizabeth Sombart creeaza in Elvetia Fundatia Résonnance care este prezenta in 6 tari. Filiala din Romania isi desfasoara activitatea din 2013 in Bucuresti.

Lavinia Dragos s-a nascut la Satu-Mare unde a inceput studiul pianului la varsta de sase ani cu Anamaria Manfredi, obtinand apoi diploma de licenta si masterat la Academia de Muzica „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, clasa profesor Adriana Bera. De la varsta de treisprezece ani canta cu orchestra „Dinu Lipatti” din Satu-Mare, orchestra „Transilvania” din Cluj Napoca, orchestra de camera Vic si orchestra nationala din Liban sub bagheta maestrilor Jordi Mora, Alexandru Munteanu, Franz Lamprecht, Gheoghe Costin, Alexandru Lascaie, Shinya Ozaki, Arthur Arnold, Gh.V. Dumanescu, Stefan Novak in tara si in strainatate (Düsseldorf, Barcelona, Geneva, Lausanne, Beirut). Din 2006 se stabileste in Franta unde o intalneste pe Elizabeth Sombart si Jordi Mora (discipoli ai lui Sergiu Celibidache), alaturi de care descopera si aprofundeaza fenomenologia muzicala. In 2013 a infiintat filiala Résonnance Romania, urmarind difuzarea muzicii clasice si promovarea excelentei in muzica.

Dirijorul francez Pierre Vallet este recunoscut in intreaga lume pentru talentul sau muzical care i-a adus colaborari cu cele mai celebre opere din lume. Recentele sale colaborari includ opere ca Madam Butterfly (Puccini) si Faust (Gounod) la Metropolitan Opera New York, Faust la Gran Teatro del Liceu Barcelona, La Juive la Göteborg Opera Sweden si Madam Butterfly la Tokyo Bunka Kaikan. Pierre Vallet a inregistrat concertele de pian ale lui Chopin impreuna cu artista Elizabeth Sombart si Royal Philharmonic Orchestra la Abbey Road Studios, CD lansat in aprilie 2015. Educator dedicat, Pierre Vallet este lector si profesor invitat la cele mai celebre programe de pregatire, precum Lindemann Young Artist Development Program at the Metropolitan Opera, Steans Music Institute at the Ravinia Festival in Chicago, Tanglewood Music Center, Wolf Trap Opera company si Houston Grand Opera Studio. Vallet a studiat dirijatul si teoria fenomenologiei muzicale cu Sergiu Celibidache si pianul la Ecole Normale de Musique de Paris si la Conservatoire National Supérieur de Musique de Paris.

Organizator: Asociatia Culturala Radu Chisu
Concert recomandat de RFI Romania
Partener principal: Bancpost
Parteneri: Filarmonica George Enescu, Volvo, Negro 2000, Fundatia Resonnance Romania
Parteneri institutionali: Radio Romania Muzical, Radio Romania Cultural, Posta Romana, BILETE.RO, Qwellman, Way Media, Ella Traveland, Asociatia Elite Art Club Unesco, Jeunesses Musicales Romania, statuidedaci.ro.
Parteneri Media: The Art of Living, life.ro, societatesicultura.ro, intervio.ro, iqool.ro, autentici.ro, LiterNet