Emil Boc: Nou taxă pe combustibili va scoate, indirect, din buzunarul fiecărui român 50 de lei lunar

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că Guvernul ar trebui să renunţe la acciza pe combustibil care va intra în vigoare de la 1 aprilie, în condiţiile în care ar exista suficiente resurse la buget, trasnmite Agerpres.

RomaniaTV.net
27 mart. 2014, 13:31
Emil Boc: Nou taxă pe combustibili va scoate, indirect, din buzunarul fiecărui român 50 de lei lunar

Boc a susţinut că noile scumpiri vor face ca românii să piară o sumă medie de 50 de lei pe lună, iar aceste creşteri de preţuri ar fi trebuit evitate în condiţiile în care România are o creştere economică de 3,5%.

„Când ai creştere economică de 3,5%, nu poţi să pui taxe noi. Noi veneam de la minus 7 creştere economică şi a trebuit, temporar, să luăm nişte măsuri pentru a putea restabili echilibrul bugetar. Acum de ce ai nevoie de taxe suplimentare? Vreau să ştiţi că această taxă pe benzină şi pe motorină va lua lunar din buzunarul angajaţilor şi pensionarilor, indirect, 50 de lei. Dacă ne mai gândim că de la 1 aprilie creşte şi preţul la gaz, va mai creşte şi în toamnă, creşte şi anul viitor, guvernul bagă mâna în buzunarul oamenilor foarte adânc, fără să fie perioadă de criză economică şi de recesiune”, a declarat primarul Emil Boc.

Fostul premier este de părere că taxele care vor fi puse în aplicare din 1 aprilie nu ar fi necesare, în condiţiile în care încasările pe lunile ianuarie, februarie şi şi martie, sunt în grafic şi fără acciza pe motorină şi benzină.

„De aceea, dacă Ponta mai are un dram de înţelegere trebuie să nu aplice această acciză pentru că resurse în buget are. (…) Din punctul meu de vedere singura explicaţie este aceea că trebuie să îşi finanţeze campaniile electorale, probabil cea prezidenţială la care ţine din ce în ce mai mult”, a mai spus Boc.