Enes Kanter, baschetbalistul din NBA interzis în România, a ajuns în SUA. Şi-a amânat pentru luni conferinţa de presă

Enes Kanter, baschetbalistul lui Oklahoma City Thunders care nu a putut intra sâmbătă în România, deoarece autorităţile turce i-au anulat paşaportul, a ajuns, duminică, în SUA. Agentul sportivului spune că acesta va susţine o conferinţă de presă luni.

21 mai 2017, 20:08
Enes Kanter, baschetbalistul din NBA interzis în România, a ajuns în SUA. Şi-a amânat pentru luni conferinţa de presă

Potrivit ESPN, agentul lui Kanter, Hilmi Cilnar, a declarat că baschetbalistul se va întâlni cu presa luni, la New York. După sosirea în SUA, Kanter a postat pe Twitter o fotografie cu el la aeroport, cu mesajul: „Cea mai frumoasă ţară din lume. Statele Unite ale Americii„. Sâmbătă seară, Kanter anunţa că va susţine duminică o conferinţă de presă.

Enes Kanter, jucător în NBA la Oklahoma City Thunder, nu a putut intra sâmbătă în România, unde avea programată participarea la mai multe evenimente, din cauză că Turcia i-a anulat paşaportul, invocând vederile sale politice, el fiind un adversar înverşunat al preşedintelui Recep Tayyp Erdogan şi susţinător înfocat al clericului Fetullah Gulen. Kanter a anunţat pe Twitter că a fost oprit de Poliţie pe Aeroportul Otopeni să intre în România.

Enes Kanter a fost invitat să participe la Bucureşti la câteva evenimente de promovare a baschetului, dar şi la un festival multicultural desfăşurat chiar sâmbătă, de ziua de naştere a jucătorului.

Kanter a sosit la Bucureşti cu o cursă de la Frankfurt, în jurul orei 14.45, dar a fost oprit să între în ţară, Poliţia informându-l că documentele sale de călătorie nu ar fi valabile. El a plecat spre SUA, după circa patru ore petrecute pe Otopeni, cu o cursă aeriană cu escală la Londra, conform organizatorilor unui eveniment la care jucătorul urma să participe în Bucureşti.