Ernesto Valverde, noul antrenor al lui FC Barcelona

FC Barcelona a anunțat, luni, pe site-ul oficial că Ernesto Valverde este noul antrenor al echipei, după despărțirea de Luis Enrique.

29 mai 2017, 18:01
Ernesto Valverde, noul antrenor al lui FC Barcelona

Ernesto Valverde, 53 de ani, care a evoluat ca jucător pentru catalani, a semnat o înțelegere valabilă două sezoane. Valverde o antrena pe Athletic Bilbao din 2013.Prezentarea oficială a noului tehnician va avea loc joi.

Valverde a făcut parte din echipa antrenată de Johann Cruyff, care a câștigat Cupa UEFA în 1989 și Cupa Spaniei în 1990, reușind 10 goluri în 29 de apariții la catalani. Valverde a mai antrenat de-a lungul carierei la Espanyol, Olympiacos, Villarreal și Valencia. Ca jucator, a evoluat la Deportivo Alaves, Espanyol, FC Barcelona, Athletic Bilbao și RCD Mallorca.

„Valverde are abilități, judecată, cunoștințe și experiență. Promovează jucătorii tineri și și-a însuțit calea Barcelonei. Muncește foarte mult și este un suporter al utilizării tehnologiei la antrenamente și în gestionarea meciurilor”, a spus Josep Maria Bartomeu, președintele lui FC Barcelona.